Továbbra is állandó rendőri védelem alatt áll Kásler Miklós, de mostmár a TEK látja el

Már egy ideje 24 órás megfigyelés alatt tartja Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere budakeszi otthonát a rendőrség, írja a Népszava.

Az, hogy a miniszter házát éjszakánként a rendőrség védi, nyáron jelent meg a sajtóban, akkor még egy rendőrautóból látták el az őrzési feladatokat. A védelem okáról a rendőrség nem tájékoztatta a lapot, a környéken lakók akkor azt mondták, betörtek a tárcavezetőhöz, ez lehet a háttérben.

Azóta már 24 órás őrzést biztosít a rendőrség, a hagyományos kinézetű rendőrautó helyett egy lakóbusz és egy jelzés nélküli civil TEK-és rendőrautó látja el a szolgálatot.

 

Az ORFK most azt közölte a lappal:

 

„Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

 

Hogy pontosan milyen büntetőügyről van szó, és ebben a miniszter milyen módon érintett, nem világos. A tárcavezető hónapok óta nem reagált a lap megkereséseire.