Továbbra is játék pénzt ad fizetésnek a túrricsei fideszes polgármester a közmunkásoknak!

0

A szabolcsi Túrricse szegénysorán nem lett jobb az élet. Sőt rosszabb lett! Pedig már a Rendőrség is nyomoz a túrricsei polgármester jegyrendszere ügyében, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak! Emelett magánokirat-hamisítással is vádolják a túrricsei kiskirályt. Célpont nevű műsorunk egyszer már bemutatta Garda Endrét, aki 130 közmunkásnak több mint egy évig játék pénzt adott fizetsésként. Lázár Alex egy fél életet bepakolt a kocsiba. Menekűl a Szabolcs megyei Túrricséről. Nem maradhat, ugyanis feljelentette a polgármestert.

„Csak a barátainak segít, az ismerőseinek. Akit gondol, hogy na ennek segítek, az önkormányzat által is segít, de akit nem akar, annak nem segít”

– mondta. Tavaly a Célpont nevű műsor már bemutatta Garda Endrét. A polgármester 130 közmunkásnak több mint egy évig játék pénzt adott fizetségként. A zsetonokat pedig kizárólag az általa elnökölt szociális szövetkezet boltjában lehetett beváltani. A helyiek az idén jelentették fel. Bár ebben az ügyben egyelőre nincs előrelépés, egy másik per is elindult. A településvezető nemcsak a Célpontot, hanem a riport szereplőit, sőt még a hírt megosztókat is beperelte.

„Igazság szerint a legtöbben azt sem tudják, hogy miért vannak itt. Vagy szerepeltek a műsorban, és nem mondtak semmi olyat, ami miatt úgy éreznék, hogy bűncselekményt követtek el, vagy nem is szerepeltek benne, hanem mondjuk a Facebookon megosztották a hírt, ami meg nem gondolom, hogy önmagában bűncselekményt valósítana meg”

– ismertette Kozma Péter ügyvéd. A Fehérgyarmati Járásbíróságon mind a tizenegy érintettet a Hír TV ügyvédje képviseli. A tárgyalás nem volt nyilvános, végül Garda Endre hat embernek megbocsátott, de a többiekkel tovább pereskedik. Túrricse szegénysorán nem lett jobb az élet, a rászorulók azt állítják, hogy bosszúból már közmunkát sem kapnak, aki kap az továbbra is játék pénzt kap fizetésnek, mert a jelenlegi közmunkások 99%-a még mindíg tartozik a polgármesternek.

„Ilyet ne állítsanak rólam, hogy én ellopom a pénzeket. Énhozzám nem jött senki március óta, hogy dolgozni akar, kész. Punktum. Ha azt állítják, hogy így igaz, akkor hazudnak”

– jelentette ki a polgármester. Kóczé Veronikának azonban bizonyítéka van arra, hogy két hete munkát kért a falu vezetőjétől, nevezetesen egy hangfelvétel.

Garda: Hát azért nem veszlek fel, mert még egyszer engem nem jelentetek fel.

Veronika: Szerinted miért jelentenélek? A többit miért vetted vissza? Tejfel Tamás is vissza van véve, Nóriéktól is visszavettél mindenkit. Zaháréktól is dolgoznak ketten.

G.: Majd amikor meglesz szépen a bírósági tárgyalás meg az ügyem, mi lesz az ügyemből, majd utána dolgozhattok.

V.: Ja, értem, addig szívatni akarsz?

G.: Hát nem szívatlak, csak addig nem lehet felvenni senkit, én nem veszek fel senkit.

A túrricsei polgármester 2019-ben is indul a választásokon, és a perek ellenére is bízik abban, hogy megnyeri.

 

(olkt.hu/hírtv.hu)