TRAGÉDIA A SZABADKAI ERDŐBEN! EGYMÁSRA TÁMADTAK A MIGRÁNSOK!

A menekültek fegyverekkel estek egymásnak, halottak és sebesültek maradtak a csata után a Szabadka melletti makkhetesi erdőben.
Ma reggel 6 óra tájban a Szabadkához tartozó makkhetesi erdőben, a szerb-magyar határ közelében lövöldözés történt. Nem hivatalos információk szerint pakisztáni és afgán migránsok támadtak
egymásra. A rendőrség és a mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a rendőrség páncélmellényben biztosítja a területet.
Teljesen lezárták a Makkhetes erdő felé vezető utakat, a lakosság sem mehet ki az utcára. Az újságírókat sem engedik közel. A környéken élők szerint mintegy 150-re tehető az erdőben tartózkodó migránsok száma.
Legalább hat sérültet – köztük egy 16 éves lányt – szállítottak be a Szabadkai Közkórházba, közöttük van lőtt sérülést szenvedett személy, de olyan is, akit megkéseltek. A legfrissebb információk szerint egy ember elhunyt, míg más sajtóforrások úgy tudják, egy másik személy kórházba szállítás közben elhunyt.
A helyzet Makkhetesen igen feszült jelenleg is – írja a Magyar Szó. A szabadkai mentőállomás kapacitásainak nagy részét mozgósította, de a lakosság szükségleteit is el tudják látni.
Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik, nagyrészt afrikaiak, közel-keletiek, illetve közép-ázsiaiak. A migránsok az unióba, azon belül is főként Németországba tartanak, ám a magyar határzár miatt sokan Szerbiában rekednek.
Beszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon.
Fotó: Magyar Szó