Trump igen nagy bajban van…

Érzékeny adatokat tartalmazó iratokat foglaltak le Trump birtokán

Nehéz szemforgatás – és némi káröröm – nélkül nézni, ahogyan ez a Donald Trump nevű légy szánalmasan vergődik abban a pókhálóban, amit gyakorlatilag saját maga szőtt, amikor még póknak hitte magát.

Miután felmerült a gyanú, hogy Trump a Fehér Házból a törvényes utat megkerülve titkos dokumentumokat vitt magával, az FBI bírósági engedéllyel házkutatást tartott a volt elnök floridai rezidenciáján. Trump és köre rögtön “boszorkányüldözésről” és “banánköztársaságról” kezdett kiabálni – és ő maga az ötödik alkotmánykiegészítésre hivatkozva megtagadta az őt kihallgató jogalkalmazóknak a vallomást.
Nem tudjuk még, hogy az FBI mit talált – talált-e valami terhelőt.
Egy biztos: visszanyal a fagyi. Trump ugyanis még elnökként maga hozta azt a törvénymódosítást, ami szigorította a titkos szövetségi iratok kicsempészéséért járó büntetési tételeket. Emlékszünk még a 2016-os kampányában használt jelszóra: “lock her up” (csukják le)? Amivel azt követelte, hogy Clintont zárják börtönbe, mert miniszterként egy privát emailcímről küldött el leveleket a beosztottjainak?
És emlékszünk még arra, hogy mit mondott Donald Trump még évekkel ezelőtt, amikor egy általa vádolt személy megtagadta a vallomást?
“A csőcselék folyamodik az ötödik alkotmánykiegészítéshez. Ha ártatlan vagy, akkor miért folyamodnál ehhez?” Akkor most nem tetszik ártatlannak lenni, elnök úr? Érdekes…
Jaj de visszanyal az a fagyi.
És ez csak egy mellékvágány abban a sokkal súlyosabb ügyben, ami Trump felelősségét vizsgálja a Kongresszust lerohanó, vérre szomjazó szélsőségesek puccskísérletében. Hiába próbál Trump egy párhuzamos valóságot és hamis narratívát felépíteni, amelyben a “Mélyállam” üldözi őt, az igazság harcosát: valójában aminek szemtanúi vagyunk, az nem más, mint a jogállam működés közben. Bizonyítja, hogy senki sem állhat a törvény felett, még a leghatalmasabbak is felelősséggel és elszámoltathatósággal tartoznak.
És a Trump által összetákolt díszletek egyre gyakrabban feslenek fel, hogy elénk tárják a csúnya igazságot Trumpról.

Arról, hogy egy nárcisztikus, krónikusan hazudozó bűnöző.

Csak remélni tudom, hogy egyszer majd eljön az igazság pillanata Magyarországon is, és a helyreállított jogállam felgöngyölíti majd az Orbán-maffia undorító bűncselekményeit is.

Mert a jogállam itt is csak akkor állhat helyre, ha bebizonyosodik: senki sem állhat a törvény felett és mindenki elszámoltatható.

2022.08.11.
PENDULUMBLOG