Trump nagy bajban van, és megint abban bízik, mint január 6-án, egy fegyveres felkelésben

Ha igaz, amit az újság írt, akkor teljes mértékben érthető, hogy az FBI kivonult Trump házához, hogy megszerezze az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekeit és biztonságát veszélyeztető iratokat, mielőtt illetéktelen kezekbe kerülne. A névtelenségüket megőrző informátorok nem nyilatkoztak arról, hogy amerikai nukleáris fegyverekkel kapcsolatos titkos információkról van szó, vagy más ország(ok) nukleáris fegyvereiről. Mindkét információ életveszélyes, és semmi helye egy volt elnök floridai házában. Ez esetben teljes mértékben indokolt a házkutatás elrendelése.
Napokkal ezelőtt megjelent a hírekben, hogy a házkutatást megelőzően az Igazságügyi Minisztérium nyomozása során egy informátor megbízható tényeket közölt arról, hogy Trump hol rejteget még további titkos anyagokat. Ha ezek között nukleáris fegyverekre vonatkozó államtitkok is voltak, akkor az mindent megmagyaráz, miért döntött az Igazságügyi Minisztérium a házkutatásról, és miért engedélyezte azt egy szövetségi bíró. Ez esetben Trump sokkal súlyosabb bűncselekményt követhetett el, mint az elnöksége alatt keletkezett papírok egy részének magához vétele.
Mindenesetre a Washington Post informátorai szerint a legmagasabb szinten azonosították és minősítették a Trump által illetéktelenül birtokolt, nukleáris fegyverekről szóló dokumentumokat. Az FBI úgy szállt ki házkutatást tartani, mint egy terroristához, aki az Egyesült Államok féltve őrzött nukleáris titkait tartja magánál. Kicsi a valószínűsége annak, hogy légből kapott lenne a hír, s nem felelnek meg a valóságnak, amit a Washington Post írt.
https://www.facebook.com/Amerikai-N%C3%A9pszava-177083425653956/