Trump-Orbán-csúcs: Amerikai hitelből épülhet a Washington-Felcsút vasútvonal

Fontos témákról egyeztettek telefonon

0

Eredményes és gyümölcsöző beszélgetést folytatott egymással Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor.

A magyar kormányfő lelkesen nyilatkozott az eszmecsere után.

A két vezető között nagy volt az összhang, Trump is tanácsot kért Orbántól, például arról, hogy hogyan védje meg Amerikát egy zsebkendőnyi kerítésdarabbal, illetve, hogy tulajdonképpen hány milliárd dolláros hitellel lehetne még jobban igába hajtani a románokat. Trump később kijavította magát, hogy a magyarokra gondolt.

Ez utóbbira Orbán válaszként prezentálta a Washington-Felcsút vasútvonalat, amelyet vélhetően még idén elkezdenek építeni amerikai hitelből. A vonalat Mészáros Lőrinc egyik cége kivitelezheti, de azt csak a napokban választják ki, hogy melyik. Mindenesetre ez a cég jogot nyer majd arra is, hogy a szintén beszélgetés tárgyát képező, az Atlanti-óceán alatt húzódó gázvezetéket, a RIP áramlatot is megépíthesse.

A telefonbeszélgetés  végén több magyar kormánypárti politikusnak is lehetősége nyílt kérdezni Trumpot. A sor elejére Szijjártó Péter furakodott be, aki hajápolási és -formázási tippeket kért az amerikai elnöktől, Németh Szilárd a McDonald’s-ről folytatott szikrázó vitát a milliárdossal, Deutsch Tamás pedig a hatékony twitterezésről és a kolumbiai kokainimportról kért információkat tőle.

Legvégül pedig Áder János adott tanácsot a bojlis pontyfogás praktikáiból.

Trump hálaképpen megköszönte ezt és ígérte, máris szalad a postára és küld Ádernek cserébe egy minden marhaságot aláíró tollat…