Tuareg: Lényeg!

0

Győzni úgy lehet, ha a lényegre koncentrálunk. Ha mindenki elindul ugyanabba az irányba, akkor célba is ér, ha meg kisebb csoportokban kószálgatunk, kitűnő tápláléka leszünk az erdő vadjainak és haramiáinak. Amiből van dögivel kis hazánkban. Narancssárga mezben.
Miért is írom ezt? Egyszerű. A Színház és Filmművészeti Egyetemmel pont az történik, mint eddig az összessel, amire az O1G-banda szemet vetett. Olyan, mint egy agyonunt forgatókönyv. Tüntetés, petíció, aztán semmi. Füst, láng nélkül. Akár a CEU-nál, az ELTÉ-nél, bármelyiknél, és bármilyen témában.
De hozzácsaphatom a tanárok, az egészségügyi dolgozók tüntetéseit is, mert ugyanaz a menetrend, és ugyanaz az eredmény. A semmi. Diktatúrában élünk ugyanis. Amelyik mindaddig bármit megtehet bárkivel, amíg létezik. Úgy csinálni, mintha lenne valós érdekegyeztetés, kompromisszum-keresés: önbecsapás.
A lényeg ennyi: ha ahelyett, hogy saját ügyedért állsz csak ki, inkább csatlakozol a Rezsim eltakarításának célját felvállalókhoz, végül elegen leszünk annak eléréséhez. És ha Rezsim nincs, akkor a saját ügyed is egycsapásra megoldódik. Addig azonban magad is része vagy a cirkusznak, amit O1G kenyér hiányában a népnek odalök.
A vérnarancs-maffia megtámadta a fővárost és annak vezetőjét. Ezzel elkövette azt a hibát, amibe gyorsan belebukhat. A legnépszerűbb emberbe kötött bele, és a városba, amelyik többségében rühelli a diktátort. Ez az az ütközet, amelyik könnyen eszkalálódhat, és eltakaríthatja a Rezsimet. Aki ehhez csatlakozik, az értelmes harcba bocsátkozik. Valódi csata, valódi téttel. És valódi eséllyel. A többi csak műbalhé, bocs.

KÖZTÁRSASÁG!

Kérem, terjesszétek 🙂

Tuareg

 

LÉNYEGGyőzni úgy lehet, ha a lényegre koncentrálunk. Ha mindenki elindul ugyanabba az irányba, akkor célba is ér, ha…

Posted by Gábor Szabó on Friday, June 26, 2020