Tudja ki a leggazdagabb magyar? Nem, nem Mészáros Lölő

0

Egy kínai a leggazdagabb magyar.

Frank Liu egy felfoghatatlanul gazdag tajvani milliárdos aki beleszeretett Magyarországba. 

Korábban már megmentette a Pápai Húst, most pedig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné alapítványától vett egy méretes ingatlanprojektet. 

Az elmúlt napokban nagyon sok emberrel beszéltünk Frank Liuról, és a kialakult kép összességében kifejezetten pozitív lett. Vele ugyan személyesen nem tudtunk beszélni, de egy hosszú távon gondolkodó, az amerikai tőkepiacon szocializálódott, tájékozott és szimpatikus üzletemberről hallottunk, akinek speciális üzleti elképzelései vannak részben Magyarországgal, részben Kínával kapcsolatban.

De ki ő egyáltalán? Frank Liu, vagyis eredeti nevén Liu Chi-jen igazi világpolgár, a Kaliforniában és Tajvanon végzett üzletember fő erőssége mindig is a kapcsolatépítés és a fundraising, vagyis a pénzfelhajtás volt. Legnagyobb üzleti teljesítménye pedig az, hogy amikor a feltörekvő piacokra specializálódott Franklin Templeton befektetési ház (ez volt korábban Mark Mobius ismert guru munkáltatója) Ázsia felé nyitott a kilencvenes évek elején, Liu rengeteg tajvani és kínai befektetőt győzött meg.

Nagyon sikeres volt, részben a befektetők megszerzésénél kapott jutalékot, részben pedig később az állományok után is, így közel 30 éves befektető-felhajtó és kapcsolatépítő tevékenységével dollármilliárdos lett. Később ugyan függetlenítette is magát, de kapcsolatban maradt a Franklin Templetonnal is,

A MAI NAPIG 20-25 MILLIÁRD DOLLÁROS BEFEKTETÉSI ÁLLOMÁNYHOZ VAN KÖZE.

Ez szolid becslés szerint 6-7 EZER MILLIÁRD FORINTNYI VAGYON LEHET.

Így joggal tekinthetjük Magyarország leggazdagabb emberének.