Tudták? A parlamentben tiltott szó a gazember.

0

Ugocsa non coronat! Olcsó poén? Az!
Még akkor is az, ha tudjuk, Ugocsa a végén tényleg nem koronázott.
Mert, ma minden a koronáról szól. Arról, hogy verné meg! A vírusról. Arról, ami egyrészt elkerülhetetlenül itt toporog, dühöng, fertőz, lehet már a határokon belül, de amit különben rövid időn belül múltidőbe fog szorítani a józan ész, az emberség, az összefogás, meg néhány ampulla vakcina. Ez ellen lesz orvosság. A valódi kérdés, hogy a „másik”, a hungarikum vírus ellen mikor lesz immunis a magyar? A fertő ellen, ahol nem kell keresni a vírusgazdát, mert a Kedves Vezetőt, a numero unót, egyáltalán nem kell keresni. Ott burjánzik, terpeszkedik, tobzódik, fertőz az életünkben, elég felnézni a Várra, vagy az égre, ahol nagy valószínűség szerint, a sok kondenzcsík közül az egyik pont valamelyik nemkormányzati kormányzati gépé, ami éppen a pereputty valamely tagját, ha nem épp a Kedves Vezetőt, viszi valami nagyon fontos és persze titkos útra. Mert meccsre, meg strandolni, shoppingolni, lófütty tudja még, milyen félrészeg hedonista bulikba járni, csak nagyon titkos repülőutakon tud már a vírusgazda.

Ugocsa non coronat? Persze, olcsó poén is lehetne, ha valahol az emberben nem állna négykézláb minden az idegtől, mert az eddig 800 forintos – amúgy szemétrevaló, nem sok mindenre jó – szájmaszk csomagot is 23000 forintért adnak, ha lenne, mert amúgy az sincs. Olcsó poén, ha nem tudnánk, hogy több mint hatszázezer embernek nincs kielégítő háziorvosi ellátása, és a létező háziorvosok, kórházak is reménytelenül magukra vannak hagyva egy lehetséges járvány tomboló árnyékában.

Hogy a Kedves Vezető szokásos pénteki mesereggelének (hazugság az [email protected]! Hazugság, és nem ártatlan mese.) egyik legfontosabb üzenete nem a megnyugtatás, esetleg a kormányzati intézkedések bemutatása, hanem az alig titkolt diadal, hogy „végre” a cimbi, a török gazember – Ja! Tudták? A parlamentben tiltott szó a gazember. Ezért már napokra-hetekre kitiltanak az ülésről. – Erdogan ismét ráengedi Európára a menekülteket. Hogy lehet majd megint tolni a régi bicajt, tekerni az ócska verklit, méginkább riogatni az embereket.
Egy árva szót nem szól a világon rövidesen, de egyre elkerülhetetlenebben végigsöprő, talán minden idők legnagyobb válságáról, a vágtató magyar inflációról, a 340 forintos euróról, hogy miért nem ér [email protected] se már a pénzünk, hogy miért égetik el soványka kis megtakarítását, vagyonkáját sokmillió magyarnak, a Matolcsy-féle barom gazdaságpolitikával. Egy szó nem esik arról, hogy a malacszerelő lopott, amúgy semmire nem jó, kizárólag az EU-s forrásokat csapoló cégbirodalma helyett, egyedül az a néhány külföldi autógyár az, ami a szent család által széthordott-szétlopott országot még a fekália felett tartja. hogy pechünkre, turizmus mellett pont az autógyártás az, ami satufékkel most megállni látszik és erre mi a válasz.

Semmiről nem beszél ez a szerencsétlen, akinek ezelőtt évekkel is másik gyógyszer, kezelés, szanatórium, a jó ég tudja mi kellett volna, és akkor talán nemcsak az ő, de a mi kínunk is csökkenhetett volna. Semmiről, csak az amúgy reménytelenül tehetségtelen koronaőr Habony, az azóta a pokolban pezsgőző Finkelstein újramelegített, ócska, unásig ismert topikjairól, Sorosról, a menekültekről. Nyekergi a régi nótát, a szeme meg gondolom a koronán.

Ugocsa non coronat? Ugocsa nem koronáz. Ők nem, de eltelt közben vagy ötszáz év. Ma az igény meglenne rá. Ez a mi tragédiánk.

Varga Zoltán

A képen a következők lehetnek: 2 ember