Úgy táncolnak ahogy Orbán fütyül nekik!

Csicskákkal és lojális talpnyalókkal való feltöltése előtt az OGYÉI egy nagy múltú, patinás, tiszteletreméltó intézmény volt. Mára a legalja fideszes hazudozás szintjére süllyedtek: ígéretükkel ellentétben nem adták ki a kínai és az orosz vakcina dokumentációját…

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet egészen sokáig tartotta magát a Fidesz-rezsimen belül is: csak bő két éve került sor a szervezet lefejezésére és az addigi szakemberek csaknem teljes körű elüldözésére.

A stílusváltás sajnos nem csak a logón látszott meg: nyugodt, megfontolt hozzállást vérbeli fideszes arrogancia és kivagyiság váltotta fel.

Ennek egyik legékesebb példája volt, amikor a fideszbérenc Szentiványi Mátyás arra hivatkozva nem válaszolt Hadházy Ákos nagyon is jogos kérdéseire a Sinpoharm és Szputnyik vakcinákkal kapcsolatban, hogy ő egy lódoktornak nem válaszol. Annál inkább hallgat Orbánra: gyakorlatilag az intézmény legfőbb feladata a Fidesz járványpolitikájának kiszolgálása lett.

A kínai és orosz vakcina hazai engedélyeztetése gyakorlatilag Orbán és Szíjjártó ukázára történt meg, hogy minél hatékonyabban lebonyolíthassák a sinopharmos vakcinamutyijukat. Ennek hatására a rendkívüli engedélyeztetés dokumentumait nem szívesen mutogatták, így végül a Transparency International (TI) Magyarország kérte ki azokat.

Ligeti Miklós, a Transparency jogi ügyvezetője a Népszavának mondta el, hogy

Szerintünk az OGYÉI jogsértést követett el, amikor indokolás nélkül kért magának 15 nap helyett 90 napot a válaszadáshoz, ezért úgy döntöttünk, várakozás helyett azonnal a bírósághoz fordulunk.

Az első tárgyaláson az OGYÉI egyezséget ajánlott: a per szüneteltetése fejében kiadják a kért dokumentumokat. Azonban az ígért bizonyítékok helyett a múlt héten egy újabb levélben az OGYÉI azt közölte: inkább a per folytatása mellett döntöttek. Tehát csak blöfföltek, hogy húzzák az időt.

A fideszes csicskáknak mindennél fontosabb, hogy eltitkolják: semmiféle szakmai alapja nem volt a Sinopharm és a Szputnyik soron kívüli magyar engedélyezésének. A dokumentumok sejthetően azt bizonyítják, hogy a magyar különengedély nem szakmai alapon, hanem Szentiványi fideszes gazdáinak az utasítására adatott meg.

Elég már az egészségügy területén lépten-nyomon megnyilvánuló szakmai dilettantizmusból! Legyen 2022 a megtisztulás és a józan ész győzelmének éve!

 

 

 

Forrás: Népszava