Úgy tűnik a kutyát sem érdekli a józsefvárosi polgármester választás!

0

Egyelőre szinte senkit nem érdekel a józsefvárosi polgármester-választás, az egyik jelölt az utolsó pillanatban visszalépett.

A választói érdeklődés szinte teljes hiánya mellett tartják vasárnap Józsefvárosban az időközi polgármester-választást – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 6,99 százaléka jelent meg az urnák előtt, ami 4015 embert jelent az összes választó, 53 454 közül. Délután 15 óráig is 15,35 százaléka jelent meg.

A megméretést a volt polgármester, a fideszes Kocsis Máté lemondása miatt kellett kiírni, aki országgyűlési képviselővé avanzsált az április 8-i országgyűlési választásokon, az új tisztsége pedig összeférhetetlen a polgármesterivel. Helyette a Fidesz Sára Botond alpolgármestert indítja – ő óvodákban is reklámozta magát –, a demokratikus ellenzék pedig beállt a civil jelölt, Győri Péter mögé. Rajtuk kívül a választáson egy munkáspárti jelölt is indul, és bár máig úgy volt, hogy a korábban jobbikos, most függetlenként induló Pintér Attila kerületi önkormányzati képviselő is megméreti magát, ő az utolsó pillanatban visszalépett. A nevét lehúzták a szavazólapokról.

Ami az esélyeket illeti, a józsefvárosi civilek lapunknak korábban azt mondták, Győri Péter fő ellenfele nem Sára Botond, hanem a nyár.

kép. valasztas.hu

olkt.hu/MTI/valsztas.hu