Új csodafegyvere van a Fidesznek – részletek

0

Balliberális körök és “Soros-szervezetek ügyvédei” gazdagodnak a “börtönbizniszen” – mondta a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kifejtette, a börtönben ülő bűnözők és “dörzsölt ügyvédeik” már 12 ezer pert indítottak a magyar állam ellen, a “börtönbiznisz” pedig összesen már 10 milliárd forintossá vált, ennyit perelnek ki a kormánytól a rossz börtönkörülményekre hivatkozva.

A kiperelt kártérítésekből jelentős sikerdíjat tesznek zsebre az olyan ügyvédek, mint például Magyar György, aki a balliberális ellenzék ismert alakja, az országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje is volt – mondta Nacsa Lőrinc.

Kiemelte, Magyar György nem mellesleg Karácsony Gergely bizalmasa és a Fővárosi Vízművek Zrt. igazgatósági tagja is lett.

“Ahogy látjuk, az ügyvéd úr nem hajlandó elárulni, mennyit keres a börtönbizniszen”

– tette hozzá.

Nacsa Lőrinc elmondta, a

“Soros-szervezetek ügyvédei” ugyancsak a “börtönbiznisz” nyertesei. Példaként említette a Helsinki Bizottság és a TASZ ügyvédjét, Karsai Dánielt, aki szerinte “szintén futószalagon gyártja az ilyen kártérítési pereket”.

“Ezek a Soros-szervezetek, vagy megbízottjaik valóságos kampányt folytatnak a börtönben a rabok között, hogy sikerdíj fejében bízzák meg őket az ilyen és ehhez hasonló perekkel”

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP teljesen egyetért azzal, hogy a kormány véget akar vetni a “börtönbiznisznek” és felfüggeszti a bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését.

“Készek vagyunk a parlamentben minden támogatást megadni a kormánynak ahhoz, hogy ennek véget vessünk”

– mondta Nacsa Lőrinc.