Új részletek Gyárfás Tamás bűnűgyi előállításáról!

0

Mint már tegnap megírtuk előállították Gyárfás Tamást, a Magyar Úszószövetség volt elnökét. Gyárfást a pestisrácok. hu szerint a Fenyő-gyilkosság ügyében gyanúsítottként vitték be a rendőrök. Most az egykori nyomozás vezetője is megszólalt az ügyben. Sajtóhírek szerint Gyárfás Tamás, az Úszószövetség volt vezetője lehetett a felbujtó a Fenyő-gyilkosságban a rendőrség gyanúja szerint. Az ORFK közleménye szerint megalapozott a gyanújuk az emberölésre való felbujtásban. A Blikk most megkereste Kovács Lajos nyugalmazott ezredest, aki korábban az ORFK életvédelmi, majd az úgynevezett „Döglött Ügyek” osztályát vezette. A legendás nyomozó hallha­tóan örömmel értesült a hírről.

„Valóban már a gyilkosság után néhány héttel világosan kirajzolódott egy kör, hogy kinek, kiknek állhatott érdekében a médicézár halála.

S bár erről hivatalosan sosem nyilatkozhattunk, de már akkor felvetődött a lehetséges érdekeltek között egy ismert televíziós személyiség neve. Ám ahhoz, hogy ezt bizonyítani lehessen, szükség volt az elkövetőre, akit csak tíz évvel később fogtak el. Igazából P. Tamás mostani meggyanúsításával éledt fel bennem a remény, hogy fény derülhet a megbízó személyére” – árulta el a nyomozó.

„Hogy érzek-e elégtételt? Azt mondom, nem. De tény, akkor nagyon szerettem volna, ha egyszer kiderül az igazság, így ez a fordulat sikerélmény, pláne ennyi év távlatában”

– mondta Kovács. A Bors tudósítójának helyszíni jelentése szerint 23 óra előtt néhány perccel Gyárfást vezetőszáron, rendőrségi autóval, fegyveres őrizettel szállították el a Nemzeti Nyomozó Iroda budapesti, Aradi utcai épületéből a Gyorskocsi utcai fogdába.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én / Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

A lap azt írja, Gyárfás 20 percet töltött a fogdában, ahol orvosi vizsgálaton esett át. Ezt követően visszavitték a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe, s feltehetően ott töltötte az éjszakát.

 

olkt.hu/blikk.hu