Újabb 4 milliárdot szakíthatnak a szegénycsomagokon a mutyigyanús fideszes cégek – az OLAF már vizsgálódik!

0

24.hu számolt be róla, hogy a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SzGyF) ismét élelmiszercsomagokat szerez be uniós pénzből szegény gyermekes családok számára. Minimum 238 ezer darabot, de opciósan akár 340 ezer darabra is felmehet a megrendelés. A tendert a Halker Kft. nyerte, négy partner, a Kedvenc JM. Kft., a Halker Mirelit Depó Kft., a Jégszilánk Kft. és a Gastro-Hús Kft. társaságában, akárcsak egy tavaly év végi élelmiszercsomag-pályázatnál. A különbség annyi, hogy most az ötösfogat volt az egyetlen ajánlattevő. Ez az ötösfogat erősen köthető több Fidesz közeli céghez, javarész mint Mészáros Lőrinc tulajdonát képezik.

A projekt rászoruló személyek számára biztosít természetbeni juttatást, praktikusan élelmiszercsomagot. A mostani beszerzés 4,098 milliárdba fog kerülni, 12 millió forinttal kevesebbe, mint azt a kiíró becsülte. Az egyetlen bírálati szempont az ár volt.
Márciusban a 24.hu tudta meg, hogy az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) előzetes eljárásban vizsgálja, történt-e csalás vagy szabálytalanság a tavaly kiosztott élelmiszersegélyeknél. A közbeszerzés részleteit Hadházy Ákos, az LMP akkori társelnöke tárta fel. Hadházy az élelmiszerbeszerzésre kiírt tendert megnyerő Halker Kft. egyik dolgozójától egy olyan táblázatot kapott, amin azt jelölték, hogy a cég milyen áron adja termékeit a piacon és mennyivel többért számláz a szociális intézmények számára. A beszerzésre, dobozolásra, elosztásra kiírt tenderre négy cég jelentkezett, végül csak egy, a Halker maradt versenyben, így el is vitte a bruttó 17,4 milliárd forintos megbízást.
Ha kíváncsi, mi volt az előző élelmiszercsomagokban, katt ide.

Két évig várták a szegények az élelmiszerdobozokat, ezt tették bele 646 millióért
A leszegényebb nyugdíjasok, megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők kaphatták meg.

 

 

 

olkt.hu/24.hu