Újabb 9 milliárd forint közpénz a nyíregyházi stadionra

A kormány eredetileg  10,32 milliárd forintos keretet biztosított volna arra, hogy egy UEFA II-es, fedett nézőtérrel rendelkező, 8150 férőhelyes, pályafűtéssel és automata öntözőberendezéssel ellátott stadion épüljön Nyíregyházán, majd ősszel a közbeszerzésnél már egy 13,7 milliárdos ajánlat lett a befutó.

 

A győztes pedig a Puskás Aréna építésében is résztvevő Épkar Zrt., valamint a nyíregyházi székhelyű Nyír-Wetland Generál Zrt. konzorciuma. Alvállalkozóként  szerepet kap majd a Magyar Építők Zrt. is.

 

 

Azonban egy szerdai kormányrendelettel Orbán Viktor már 19,1 milliárd forintban határozza meg azt a keretet, amit a Beruházási Ügynökség nyíregyházi stadion előkészítésére és megvalósítására költhet.

Ezzel a költségvetésben a Gazdaságvédelmi Alap című fejezet is kapott egy Nyíregyházi stadion beruházás című  jogcímcsoportot is. Idén a pénzügyminiszternek 607 milliót kell átcsoportosítania a stadionépítésre. És már előre el kell gondolkodnia azon, hogy a 2022–2023. évi költségvetés tervezése során miből jut pénz a beruházásra.