Újabb botrányos hangfelvétel Sztojka Attiláról!

Újabb hangfelvétel került a Népszava birtokába az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egy zárt körben tartott rendezvényéről. Sztojka Attila helyett ezúttal Farkas Félix parlamenti szószóló lelkesítette a Lungo Drom tagjait, az együttműködésért és a toborzásért cserébe pedig havi 200 ezer forintos pénzjutalmat is ígért.

A lap emlékeztet: Sztojka Attila kormánybiztos december 7-én jelentette be a Roma Közéleti Akadémia megalakítását, amelynek révén „egy országos hálózatként működő, 400 fős közéleti-kulturális-közösségi bázis” jön létre. Az újabb hangfelvétel szerint ugyanezen a napon Farkas Félix parlamenti szószóló arról beszélt, hogy

AKÁR MILLIÁRDOS NAGYSÁGRENDŰ VISSZAFIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGE IS LEHET AZ ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATNAK. ZÁROLHATJÁK AZ ORÖ SZÁMLÁJÁT, AKKOR PEDIG A KÉPVISELŐK SE KAPNAK TISZTELETDÍJAT.

Kiderült azonban, hogy a problémákra van megoldás, ez pedig nem más, mint a Roma Közéleti Akadémia. Az ezzel kapcsolatos részleteket már annak a nonprofit kft.-nek az ügyvezető igazgatója ismertette, aki megbízóként szerepel az ügyletben.

Tájékoztatása szerint Zalaszentlászlón nyolc hónapig tartó, online oktatással kiegészített képzési program indul, ennek keretében 20 fős csoportokban összesen 400-an részesülnek kommunikációs tréningben.

Az ORÖ jelen lévő képviselői – derült ki – azért kapnak havi bruttó 200 ezer forintos szerződést, hogy jelentkezőket gyűjtsenek a képzésre.

Önöknek semmit nem kell igazából tenni, a szerződést megkötni, és utána mindenkinek a saját területén kommunikációs tréningre buzdítani az embereket

– mondta az ügyvezető igazgató, aki hozzátette azt is, hogy a szerződés 2022. augusztus végéig szól, de határozott szándék van arra, hogy „ez meghosszabbításra kerüljön”.

A hangfelvételen a képviselők reakciói is hallhatók, egyikük például arról beszélt, hogy szerinte harminc körzetben a Lungo Drom fogja eldönteni, melyik jelölt nyer.

Meg kell kérni a Fidesztől az árát!

– jelentette ki az egyik képviselő, akivel mások is egyetértettek, míg az egyik tag csak annyit mondott: „Remélem, senki nem veszi telefonra”.