Újabb botrányt robbantott a Borkait leleplező “ördög ügyvédje”

0

A máig homályos eredetű blog, amelynek köszönhetően, a tavaly ősszel nyilvánossá vált botrányos szexvideója után, Borkai Zsolt fideszes győri ex-polgármester bukásához és a Fidesz tíz éve töretlen hatalmának megtöréséhez vezetett, most új és nem mellesleg, ismét győri fideszes botránnyal lépett a nyilvánosság elé.

A blog nem kevesebbet állít, mint hogy a Borkai utódjának kinézett polgármester-jelölt orvos, Dézsi Csaba András szavazatvásárlással kényszerített fideszes voksokra mélyszegénységben élő és az önkormányzatnak kiszolgáltatott közmunkásokat, amire – a blog állítása szerint – nem sajnálta a közpénz-milliárdokat.

“Íme Dézsi és az egyik 4,5 millió forintos papagája.
Vajon összeműtötte vagy összelopta az árát?
Mindenesetre a győri fideszes többség tavaly és idén is adott 20-20 millió forintot Dézsi „Szívkatéterezés Győr” nevű alapítványának.
Az alapítvány viszont törvényi kötelezettsége ellenére 2016 óta nem adott le beszámolót. Ez vajon véletlen?
Más esetben ennél sokkal kevesebbért is nekiugrik az ügyészség egy alapítványnak vagy civil szervezetnek.
Van elég tisztesség Dézsiben, hogy nyilvánosságra hozza, mire költötték az elmúlt években azt a rengeteg támogatást, amit cégektől, magánszemélyektől, az önkormányzattól kaptak? A bankszámla kivonatok nyilvánosságra hozatala első lépésként megteszi.
Dézsi nem veti meg a luxust. Bár az erről tanúskodó Facebook-oldalát elérhetetlenné tette, az életmódjáról forgatott kisfilm még elérhető:

Dézsi Youtube csatornája.

Még szerencse, hogy szereti filmeztetni magát!”

Íme Dézsi és az egyik 4,5 millió forintos papagája.Vajon összeműtötte vagy összelopta az árát? Mindenesetre a győri…

Gepostet von Az ördög ügyvédje am Donnerstag, 16. Januar 2020

A blog szerzője ma hajnali posztjában – hasonlóan a Borkai Zsoltot lépcsőzetesen lejárató dramaturgiához – az alábbiakról ír egy fénykép kíséretében:

„Íme H-né P. Viktória, új nevén H. Barbara, a győri önkormányzat szociális bizottságának fideszes tagja, gyanúsított és Borkai szeretője.
Ő volt az, aki százmilliókat lopott el kiszolgáltatott emberektől. Egy részét egyszerűen zsebre vágta, a többit Borkai nőkre, Dézsi Csaba András sportkocsikra és 4,5 millió forintos papagájokra, a Fidesz pedig kampányokra költötte.
Ha még Dézsi alapítványáról is megírom a részleteket, nem hogy polgármester nem lesz, de műteni sem fog többet, mert azt a börtönben nem lehet.”

Azt egyelőre nem lehet eldönteni, hogy csak egy sikerhajhász lejáratási kísérlet vagy tényeken alapuló botrány formálódik-e újra Győrben. Mindenesetre nem lehet nyugodt a Fidesz a jövő heti, január 26-án esedékes választás előtt. A városban máig lappangó és felderítetlen milliárdos önkormányzati visszaéléseket a blog már tegnap megalapozta azzal a poszttal, hogy:

„Dézsi Csaba András és a győri Fidesz eddigi kampányait 0 a Győr-Szol Zrt.-n keresztül – Ti finanszíroztátok. Ráadásul kiszolgáltatott embereket használtak ki és loptak meg.
A győri Fidesz Dézsi Csaba András állandó támogatásával az elmúlt években milliárdokkal tömte ki a győri önkormányzati céget. A Győr-Szol Zrt. szerződött a helyi roma kisebbségi önkormányzattal és annak cégeivel, amelyeket H. Attila (Sügér) és H-né P. Viktória, új nevén Horváth Barbara (férj és feleség) irányítanak – éppen amelyik nincsen börtönben.
A munkák elvégzésére romákkal szerződtek le, akik fizetésének nagyobb részét elvették, de még meg is fenyegették őket októberben, ha nem mennek el szavazni Borkaira és a Fideszre, még ezt a munkájukat is elveszítik.”

Nem tisztünk eldönteni, rálátásunk sincs, hogy mindennek mennyi a valóságalapja. Az mindenesetre tény, hogy cáfolat eddig nem érkezett az érintettek részéről, amint a Borkai-botrány legfontosabb hátteréről, a milliárdos közpénzlenyúlásról is mélyen hallgat az előző vezetés – amelynek hűséges kiszolgálója volt a mostani jelölt Dézsi Csaba András is.