Újabb csapás a független sajtóra!

ÚJABB CSAPÁS A FÜGGETLEN SAJTÓRA, MOST A POSTÁTÓL!

 

Ha bárki azt hitte volna, hogy a Fidesz befejezte a független sajtó maradékainak felszámolását, az olvassa el a HVG mai hírét:
e szerint nyártól a Magyar Posta megszünteti a napilapok kézbesítését.
A posta persze gazdasági okokra hivatkozik: annyira kicsi már ez a piac, hogy nem éri meg fenntartani ezt a szolgáltatást (kellett bezárni a Népszabadságot és olvashatatlanná tenni a megyei lapokat…), de valójában megint tesznek egy lépést a teljes hírmonopólium felé.
A KESMA nevű fideszes monstrumnak ugyanis van saját terjesztő cége, a saját kiadványaik kézbesítését megoldják, és ezentúl annyit kérnek másoktól, amennyit nem szégyellnek.
Ez a támadás most a Népszavát és a Blikket érinti leginkább, de senkinek ne legyen kétsége, a posta hamarosan megszünteti majd a heti- és havilapok kézbesítését is. A cél egyértelmű: semmilyen más információ ne jusson el az emberekhez, csak az, amit a propaganda urai jóváhagytak.

 

Apróságnak tűnik a hírlapkézbesítés megszüntetése, de valójában egy nagyon fontos lépés a teljes információs monopólum felé. Nagyon nem kellene ezt is hagyni!

 

via. hvg.hu