Újabb demonstrációra készülnek az SZFE hallgatói ma délután

Ezúttal kerékpárokkal juttatják el üzenetüket a Parlamentbe.

 

Népszava számol be arról, hogy újabb demonstrációra készülnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.

A HÖK szombat délután 4 órától kezdődően, ezúttal biciklis hírnökökkel szállítja az intézmény Chartáját a Parlamenthez, amelyet két héttel ezelőtt több ezres élőlánccal juttattak el a Kossuth térre.

A szervezők az esemény Facebook-oldalán arról írnak, hogy azóta sem kaptak választ az üzenetükre, ezért mos újra próbálkoznak. Szombaton és vasárnap összesen 155 kerékpárral viszik majd el a chartát a Parlament elé.

 

„Az utolsó chartát vasárnap délután egy piros-fehér élő szalag viszi majd. A biciklisek piros és fehér pólóban tekernek majd egymás mögött, így egy hosszú élő szalagot alkotva érkezünk meg a Parlament elé. Aki egyetért a követeléseinkkel, bármikor beszállhat a hírnökeink mögé, vagy bárhol az országban felkötheti a piros fehér szalagot a biciklijére, így csatlakozhat a megmozdulásunkhoz”

 

– írták felhívásukban.

Azt kérték, hogy aki csatlakozni szeretne, az menjen a Vas utcai épület elé, ahonnan szombaton 16 órától folyamatosan indítják a chartát. Vasárnap 15:30-tól pedig minél több embert várnak, hogy egy hatalmas biciklis felvonulás keretében juttassák el a hétvége utolsó chartáját a Parlament elé.