Újabb durva részlet derült ki a Völner-gateről!

A végrehajtó, M. Eszter pár éve egy XII. kerületi villát árverezett el gyanús körülmények között, noha az adós ingó vagyonából is fedezhette volna a tartozást.

A villa tulajdonosa 28 millió forintos tartozást halmozott fel parkolási bírságokból, be nem fizetett közüzemi számlákból és hitelből. A Völner-ügy egyik gyanúsítottja, a bírósági végrehajtóként dolgozó M. Eszter ezért árverésre bocsátotta az illető 300 millió forintra értékelt budai villáját. A nyertes végül ennek alig több mint a feléért, 162 millióért juthatott hozzá a kissvábhegyi ingatlanhoz.

A volt tulajdonos ügyvédje a 24.hu-nak elmondta, hogy ügyfelének volt 40-50 millió forintnyi ingó vagyona, és volt a Balatonnál egy szintén 40-50 millió forint értékű nyaralója, bármelyikből ki lehetett volna elégíteni a hitelezői igényeket.


Az értékes budai ingatlan akkori tulajdonosa hiába tett feljelentést a végrehajtó ellen a rendőrségen és az ügyészségen, elutasították, és amikor pótmagánvádlóként fordult a bírósághoz, akkor a Budai Központi Kerületi Bíróság is így tett. A fellebbezése viszont sikert ért el a Fővárosi Törvényszéken, amely a büntetőeljárás lefolytatására utasította az elsőfokú bíróságot. A volt tulajdonos ügyvédje szerint M. Eszter hivatali visszaélést követhetett el, megsértette az arányosság és fokozatosság elvét azzal, hogy egyből ügyfele legértékesebb vagyontárgyát árvereztette el.

M. Eszter több végrehajtó társával együtt letartóztatásban van. A Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő M. Eszter fizette a legtöbb kenőpénzt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta letartóztatott elnökének, Schadl Györgynek – az ügyészség által közzétett dokumentumok szerint, összesen 254,8 millió forintot.

2018-ban alapította Budán a végrehajtó irodáját, ekkor nevezték ki önálló bírósági végrehajtónak. Ezt Schadl intézte el neki Völnernél.