Újabb egyenruhás erőszak!

0

Most először kamera elé állt az a magyar rendőr ezredesnő, akit állítása szerint magasrangú felettese vert össze.

Az interjúról készült videó itt tekinthető meg.

Mint tudott, néhány hónapja tört ki a botrány, amikor egy rendőr ezredesnő az ORFK vezetésénél bejelentést tett, hogy közvetlen felettese bántalmazta. Előzőleg titkos viszonyt folytattak, de a nő szakított a főrendőrrel.

A nő most az ATV-n szólalt meg, esete ugyanis nagy hasonlóságot mutat a Pásztón megvert anyáéval, akit volt katonatiszt párja vert meg azután, hogy a nő megmondta neki, szakítani akar.

A szakember szerint a társadalom minden szintjén tapasztalható a párkapcsolati erőszak, hierarchikus rendszerekben, mint a katonaság, rendőrség, még erősebben jelen van. Az elkövetők sokszor nárcisztikus hajlamú emberek, ami egy betegség: az ilyen ember korlátlan hatalomról, sikerről fantáziál és felhasználja a környezetét arra, hogy csodálják őt. Ha aztán ez nem sikerül, előkerül a nárcisztikus düh.

Most az ATV-nek nyilatkozó nő elmondta, az ügyében azóta sem történt semmi, folyik ugyan ügyészségi eljárás, de az is csak a nő magánindítványára. A rendőrség a volt ezredesnő állítása szerint nem tett semmit, senki nem érdeklődött, nem úgy tűnt, mintha bárki meg akarná tudni, mi is történt valójában. Miután bejelentette, hogy bántalmazta a felettese, mindössze annyi volt, hogy áthelyezték, de ezt is csak az ügyfélkapun keresztül tudta meg.

A nő az ATV riportjában így fogalmazott:

„Ököllel belevágott a karomba. Kiabált, hogy nem állsz meg és rácsapott a nyakamra, és akkor ott elkezdett rángatni. Rálépett a jobb lábamra, de úgy, hogy tiszta zúzódás lett a lábfejem”.

Korábban egyébként a Népszava foglalkozott az esettel, akkor az ORFK azt válaszolta a lapnak, hogy a történetben szereplő állítások „jelentős része minden valóságalapot nélkülöz”, az információk egyoldalúak és torzítottak, azt a vádat pedig visszautasították, hogy az országos rendőrfőkapitány nem intézkedett az ügyben.