Újabb fideszes csalás kezdet, szinte sejthető volt

Akik azt hitték, Berki Krisztián megunta a politikai pályát, miután elbukott a főpolgármester-választáson, tévedtek. Az üzletember az ATV ma esti műsorában számol majd be terveiről, és mint kiderült, nem kisebb dologra készül, mint bejutni a parlamentbe – derül ki az ATV cikkéből.

Berki Krisztián pártot akar alapítani, és mind a 106 választókerületben indítana saját jelöltet is a 2022-es választások alkalmával. Bízik abban, hogy összegyűlik nagyjából 270 ezer szükséges szavazat ahhoz, hogy széket kapjon a parlamentben.

A műsorvezető, Bochkor Gábor megkérdezte tőle, hogy csak a pártoknak járó 150 millió forintos állami támogatás miatt csinálja-e az egészet, amire Berki Krisztián nem adott egyértelmű választ, csak annyit mondott, „most már azért kicsivel van az több is”.

AMI A PÁRTJA SZELLEMISÉGÉT ILLETI, SZERINTE NINCS JOBB- VAGY BALOLDAL, CSAK ŐSZINTESÉG.

 

Berki Krisztiánnak nem ez az első próbálkozása a nagypolitikában. Főpolgármester-jelöltként indult a 2019-es önkormányzati választáson is, 4045 voksot, a szavazatok 0,58 százalékát szerezve meg a győztes Karácsony Gergely, a második Tarlós István és a harmadik Puzsér Róbert mögött.