Újabb gyanúsítottakat hallgattak ki a Völner-ügyben

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) újabb négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként, így már 19 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek. A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint az új gyanúsítottak egyike végrehajtó.

Ő minden valószínűség szerint Schadl György felesége, Schadl-Baranyai Helga, aki Gödöllőn önálló bírósági végrehajtó.

A nyomozó hatóság tájékoztatása szerint az új gyanúsítottak egyike végrehajtó.

A 24.hu több végrehajtótól és az ügyvédtől is úgy értesült, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének házastársa is gyanúsított lett,

EZT AZONBAN SEM Ő, SEM PEDIG A MAGYAR BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR NEM ERŐSÍTETTE MEG.

Az MBVK honlapján elérhető végrehajtói névjegyzékben kedden megjelent tájékoztatás szerint Schadl-Baranyai Helga már nem végzi a munkáját, állandó helyettesítését Bihari Zsófia Nóra bírósági végrehajtó látja el.

A közelmúltig a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Schadl Györgyöt a felesége helyettesítette budaörsi végrehajtói irodájában, ám erre a posztra is egy másik végrehajtó került Schadl-Baranyai Helga helyett.

Az MBVK-elnök állandó helyettese jelenleg Andresin Konstantin, aki Békéscsabán végrehajtó − közölte a lap.

Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium volt parlamenti államtitkárát hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja az ügyészség, parlamenti képviselőként élvezett mentelmi jogát tavaly decemberben vonták vissza.

A Legfőbb Ügyészség gyanúja szerint Schadl György összesen 83 millió forintot adott át az államtitkárnak.

Az ügyészség ezenkívül úgy véli, hogy a végrehajtói kar elnöke ennél jóval több pénzre, mintegy 880 millió forintnyi illegális jövedelemre tett szert, ugyanis pénzért árusította a végrehajtói praxisokat.