Újabb két fő koronavírus fertőzött beteget regisztráltak Magyarországon

0

Mindössze két  újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4081 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma — számolt be a koronavirus.gov.hu.

Az elmúlt 24 órában nem emelkedett az elhunytak száma – ilyen két hónapja nem fordult elő –, változatlanul 568 fő, 2581-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 932 fő. 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

A honlapon kiemelik: megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt. Az élelmiszerüzletek, patikák, drogériák a megszokott rendben fogadhatják a vásárlókat. Az üzletek, vendéglátóhelyek, szálláshelyek, mozik, színházak, uszodák, fürdők stb. korlátozás nélkül nyitva lehetnek. Az ingyenes parkolást július 1-ig biztosítja a kormány valamennyi településen. 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény továbbra sem tartható.