Újabb nemzeti konzultáció jön!

0

A készülő nemzeti konzultációban a kormány a férfiakat is megkérdezi arról, milyen kihívásokat élnek meg az otthonteremtéskor, a munka és a család egyensúlyának kialakításakor.

– írja szerdai számában a kormányközeli Magyar Idők. Ennek oka az, hogy kevés hazai kutatás foglalkozik az apák szerepével.

A készülő nemzeti konzultációban a kormány a férfiakat is megkérdezi arról, milyen kihívásokat élnek meg az otthonteremtéskor, a munka és a család egyensúlyának kialakításakor. A válaszok a  lap szerint azután majd iránymutatásul szolgál ahhoz, érdemes-e változtatni a családtámogatási rendszeren.

A családtámogatásokkal kapcsolatban tervezett nemzeti konzultációban a családalapításról, a gyermekvállalásról, a gyermeknevelés területeiről lesz szó, a döntések előkészítésébe szeretnék bevonni az érintetteket, így a férfiakat is. Orbán Viktor rögtön az áprilisi választások után népesedési programot hirdetett az elmúlt nyolc évben – a részsikerek ellenére is – fenyegetőnek tűnő demográfiai folyamatok megállítására. Igaz, a miniszterelnök akkor még csak az anyákkal akart konzultálni:

Átfogó megállapodást szeretnék kötni a magyar nőkkel. A demográfia rajtuk áll, vagy bukik, ez az ő döntésük.

olkt.hu/MTI