Újabb pert nyert Jakab Péter a fideszes propaganda ellen

Csak az idei évben már öt esetben döntött a Jobbik elnökének javára a bíróság különböző kormánypárti médiatermékekkel szemben.

Jobbik a Media1-hez is eljuttatott hétfői közleményében ismertette, hogy Jakab Péter, a párt elnöke jogerősen is pert nyert a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks tavaly nívódíjjal kitüntetett hírportáljával, az Origóval szemben – a politikus erről a saját Facebook-oldalán is beszámolt.

Mint Jakab írta, még két éve az Origo azt állította, „hogy pár magyar srác Jakab Péter feliratú magyar zászlóval fotózkodott a madridi stadionban”. A kormánypárti portál ennek kapcsán arra a következtetésre jutott, hogy a képen a Jobbik hajdúdorogi elnöke van, a fotót pedig Jakab Péter „rendelte meg”.

 

„Csak a rend kedvéért újra pert indítottam, és újra nyertem. Jogerősen. Merthogy a hajdúdorogi elnökünk még sosem járt Madridban”

 

– húzta alá a Jobbik elnöke, aki az Origóval szemben legutóbb januárban nyert pert. A politikus sorra indítja a pereket a kormánypárti médiumok vele kapcsolatos állításai kapcsán, melyeket rendre meg is nyer. Valamennyi beszámolónkat a témában ide kattintva olvashatja el.

https://www.facebook.com/jakab.peter.miskolc/posts/497317981750047

via. Media1