Újabb vadászbotrány Semjén Zsolt főszereplésével!

0

A 444.hu egy kanadai olvasója segítségével bukkant olyan vadászati engedélyekre, amelyek Semjén Zsolt nevére lettek kiállítva.

Tavaly kétszer is vadászott az északnyugat-kanadai Fort St. Johnban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – derül ki a portál írásából, amely egyik olvasója segítségével bukkant rá a vonatkozó dokumentumokra, amelyek a politikus nevére lettek kiállítva.

Ezek szerint Semjén 2017-ben kétszer is vadászott Kanadában bölényre, farkasra és szarvasokra. A portál szerint ezeket az utakat valószínűleg ugyanúgy ajándékba kapta, mint a svédországi túrákat, mert a több milliós kiadások ellenére még növelte is a megtakarításait.

A dokumentumokból az is kiolvasható, hogy Semjén először tavaly januárban váltott ki bölényre és farkasra nyolcnapos engedélyt, majd szeptember elején egy újabb, de már tíz napra szólót. Akkor a 444 írása szerint jávorszarvasra, vapitire és rénszarvasra fizetett be.

 

Semjén kanadai állítólagos engedélye./Kép. Safari Club International

 

 

Az engedélyekből az is kiderül, hogy a miniszterelnök-helyettes mindkét alkalommal olyan magyar kísérővel indult el, akinek cége 2,2 millió forintnak megfelelő amerikai dollárért cserébe kínál hasonló bölényvadászatokat British Columbiában. Ez azonban nem a teljes összeg, a kilövési engedélyért külön kell fizetni, de az utazásért és a természetvédelmi területek használatáért is. Tavaly augusztusban a háromfajta szarvas vadászati engedélyéért Semjénék 955 kanadai dollárt csengettek, de ez a kilövést nem fedezi, azért külön kell fizetni – írja a lap. A 444 kereste Semjén Zsoltot is, hogy megkérdezze: ki állta a kanadai vadászat költségeit, mibe kerültek túrák és milyen állatokat sikerült lelőnie. Válasz azonban csak a sajtósán keresztül érkezett, ebben annyit közöltek:

Semjén Zsolt természetszerűen minden vadászaton vadászként vesz részt, és mint már sokszor elmondtuk, minden hobby a magánélet része, magánéletéről pedig elvi okokból nem nyilatkozik

Az akkor még működő Magyar Nemzet korábban arról írt: Semjén évek óta vesz részt titokban luxusvadászatokon Svédországban. Ezt dokumentumokkal és fényképekkel igazolták, de az esetről egy videó is előkerült. A svéd hatóságok később lopás miatt nyomozást indítottak ellene.

 

olkt.hu/444.hu