Ujhelyi István dr.: Hogy mi van?

Szóval az úgy történt, hogy a Fidesz miniszterelnöke tegnap kiutazott Brüsszelbe, de előtte pökhendien még jól megmondta az állami rádióban, hogy őt már az EU jövője érdekli és “nem akar igazából tárgyalni semmiről”, ez utóbbit elsősorban a Magyarországnak járó újjáépítési forrásokra és azok elköltésére értette. Aztán persze az Európai Bizottság – és már a fideszes faliújságok is – arról írtak este, hogy a járványkezelés mellett az európai zöld megállapodás, a jogállamisági jelentés és bizony az újjáépítési források elköltéséről szóló nemzeti reformterv is témája volt az egyeztetésnek. Ennyit Orbán zsebre dugott kezű kivagyiságáról.
❎ Nyilvánvaló, hogy a Fidesz miniszterelnöke megpróbálja szokás szerint okosba’ megoldani és keresztül nyomni az Európai Bizottságon, hogy saját érdekei és oligarchái kénye-kedve szerint legyen elköltve ez a következő években Magyarországnak járó közel 6000 milliárd forint. Csak, hogy azért nem eszik olyan forrón a felcsúti kását. Nem lehet mindent okosba’ elintézni, főleg nem a fősodorból az európai jobbszélre csúszott, papírmasé-izomtibor pozícióból.
❎ A minap hivatalos feljegyzéssel éltem az Európai Bizottság elnöke felé, hogy pontosan tisztában legyen: a Fidesz kormányfője milyen hazugságokkal és csúsztatásokkal igyekszik megvezetni a brüsszeli döntéshozókat és miként akarja saját – és nem a magyar nemzet – érdekei mentén elverni az uniós pénzeket. Azt hiszik, hogy hagyni fogjuk őket még itt az utolsó hónapokban lenyúlni azt, ami minden magyar emberé. Hát, nem.

 

 

“Ami a mai brüsszeli egyeztetéseket illeti [a helyreállítási alapról], nem akarok én ott igazából tárgyalni semmiről.”

 

 

szerző és forrás. Ujhelyi István dr., az MSZP EP-képviselője