Ujhelyi István dr.: „Inkább arról kellene beszélni, hogy miként tették tönkre az országot”

„A járvány utáni életünkről és a migráció kérdéséről szól a most induló nemzeti konzultáció” – ezzel kezdte videoüzenetét Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár hozzátette: a konzultáció kérdéseinek egy része a gazdaság megerősítéséről és a védekezéshez szükséges intézkedésekről szól, mindemellett pedig fontos szerepet kap a migráció is.

„Három kérdés foglalkozik a konzultációban a migrációval. Választ várunk arra, hogy vajon engednünk kell-e a Soros-féle szervezetek nyomásának, és meg kell-e változtatni Magyarországnak az ismert álláspontját, amely szerint nem szabad migránsokat engedni, illegális migránsokat engedni Európába. Fel kell őket tartóztatni az európai határoknál, és lehetőleg a saját hazájukban kell megoldani a problémáikat” – olvasható a konzultációban. Emellett választ várnak arra a kérdésre is, hogy engedni kell-e a migránsok kötelező szétosztását célzó brüsszeli terveknek.

Az ATV Híradójának nyilatkozó Ujhelyi István úgy véli: a konzultációval a Orbán-kormány a saját teljesítményéről akarja elterelni a figyelmet. Azt mondta: nyilvánvaló, hogy senki sem akar tömeges migrációt, így nem szükséges erről konzultálni.

„Én az MSZP európai képviselőjeként is többször elmondtam, hogy nem áll érdekében Európának vagy Magyarországnak, erről nem kell konzultálni. Inkább arról kellene beszélni, hogy miként tették tönkre az országot és miért tartunk ott, hogy az elmúlt napokban több európai kormányfő Orbán Viktort az EU elhagyására szólította föl, ami mindannyiuk óriási, történelmi zsákutcája lenne”

 

– fogalmazott az MSZP EP-képviselője.

A konzultációban – a migráció mellett – a minimálbér 200 ezer forintra emeléséről és a jövő év elejére tervezett szja-visszatérítésről is kérdezné az embereket a kormány. A politikai elemző úgy fogalmazott: a nemzeti konzultáció középpontjában elsődlegesen a választási ajándékok állnak.

A most következő nemzeti konzultáció már a második lesz idén. Az első, amely kizárólag online formában zajlott, februárban indult és az újranyitásról szólt. Akkor 528 ezren válaszoltak a kérdéssorra. Az újabb konzultációt is ki lehet majd tölteni az interneten, ezúttal azonban ismét lesznek postán kiküldött, papíralapú kérdőívek is.