Ujhelyi István dr.: Szorul a hurok Orbánék körül!

Újabb hivatalos meghallgatást rendeznek a magyar kormány bűntettei miatt elindított 7-es cikkelyes jogállamisági eljárás keretében. A mai esemény immár a harmadik a sorban.

Orbán Viktor a Fidesz miniszterelnökeként tavaly arra kapott felhatalmazást a magyar országgyűlés kormánypárti többségétől, hogy csak abban az esetben fogadhatja el az uniós költségvetést, ha a 7-es cikkelyes eljárást 2020-ban lezárják, az uniós pénzek kifizetését pedig nem kötik jogállami feltételekhez. Orbán Viktor tavaly év  végén a sikertelen zsarolási kísérlet után hazug diadalt hirdetett, mondván, legyőzte a brüsszeli szándékokat és megállította a jogállamisági mechanizmust. A mai nap is tökéletes bizonysága annak, hogy Orbán Viktor hazudott a magyar embereknek és átverte a saját képviselőit.

A magyar kormány bűnei miatt elindított 7-es cikkelyes eljárás zajlik, a jogállamisági mechanizmus pedig január elsejével életbe lépett és ennek köszönhetően, máris szűkült a kleptomániás NER-elit mozgástere az uniós források lenyúlása kapcsán. Minden egyes, Magyarországnak és a magyar embereknek járó uniós eurócentet meg fogunk védeni a fideszes maffiától! Orbánék körül szorul a hurok, az uniós intézmények elleni legújabb kirohanásaik pedig épp az egyre súlyosabb talajvesztésüket bizonyítja.

2022-ben leváltjuk ezt a korrupt rezsimet és Karácsony Gergellyel közösen visszavezetjük az európai pályára a bűnösök kispadjára sodródott kormányzást.

 

 

Szerző. Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.