Ujhelyi István: EZ VALAMI ELKÉPESZTŐ!

Ez valami elképesztő
– kezdi mondanivalóját közösségi oldalán Ujhelyi István dr. szocialista EP-képviselő.

 

Eddig azt gondoltam, hogy a jelenlegi kormányzat már nem nagyon tud újat mutatni, de végül mindig meglepnek. Délelőtt online sajtótájékoztatón jelentettem be, hogy – miután a közérdekű adatigénylésemre a ma lejárt törvényi határidőn belül nem kaptam válaszokat – kész vagyok bíróságon kiperelni a szállodáknak és szállásadóknak adott állami kompenzáció adatait, erősen megalapozott ugyanis a mutyizás gyanúja az ügyben.
Nyilván a kormányban és az érintett Magyar Turisztikai Ügynökségnél is figyelték a bejelentésemet, nem sokkal később ugyanis levelet kaptam tőlük. Ebben az állt, hogy a közérdekű adatigénylésemre nem a törvényileg előírt (és ma lejárt) 15 napon belül, hanem csak 45 nap múlva fognak válaszolni, mert – most figyeljenek! – annak “határidőben való teljesítése a közfeladatot ellátó szerv veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatai ellátását veszélyeztetné”.
Értsék jól, a Magyar Turisztikai Ügynökség nem kívánja egyelőre átadni az állami támogatás szétosztásának közérdekű adatait, mert azzal szerintük veszélyeztetjük az Ügynökség “veszélyhelyzeti” munkáját.
Az egy újabb kérdést is megérne, hogy vajon milyen “veszélyhelyzeti munkát” lát el a turisztikáért felelős szervezet, de ennél sokkal fontosabb, hogy láthatóan megpróbálnak időt húzni és időt nyerni a válaszadásra.
Mert, ezek szerint, nem nagyon vannak hiteles és érdemi válaszaik. Kivárjuk. Ha pedig kell, akkor a bíróságon fogom kiperelni az adatokat. Valami nagyon bűzlik ebben az ügyben és nem fogom hagyni, hogy kétségeink maradjanak.

 

forrás. Ujhelyi István dr. (MSZP), EP-képviselő.