Ujhelyi István hatalmasat ment Orbán ellen Brüsszelben!

0

Az Orbán-kormány a múlt héten indította el a hatalmas nemzetközi felhördülést kiváltó EU-ellenes plakátkampányát, amelynek az állításait hétfőn az Európai Bizottság külön közleményben is cáfolta, az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István pedig tartott egy brüsszeli tájékoztató akciót, hogy a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt (EPP) frakciójában ülő kollégák is megtudják, mi folyik Magyarországon. A mind a 2017 néppárti EP-képviselőnek bedobott szórólapon Ujhelyi István felteszi azt a kérdést is, hol a határ, és meddig tűri még a konzervatív pártcsalád, hogy Orbán-kormány EU-s pénzből uszít az EU ellen. Kapott szórólapot, Manfred Weber néppárti Ep-frakcióvezető és EP-választási csúcsjelölt is.

Sajtótájékoztatóján pedig arra a megejtő ellentmondásra is felhívta a figyelmet, hogy az EU-s intézmények vezetői székében néppárti politikusok ülnek. – A legabszurdabb a fideszes hazugság-cunamiban, hogy az Európai Unió minden intézményét jelenleg a jobboldali néppárt politikusai, vagyis a Fidesz elvbarátai vezetik – mondta a politikus. A plakátkampány főszereplője, Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök pártja, a luxemburgi Keresztényszocialista Néppárt is az EPP tagja.

Az EPP-t kezdi egyre élesebben megosztani a Fidesz jelenléte a pártcsaládban. Az északi EU-tagországok konzervatív pártjai a legszívesebben már száműznék Orbán Viktor alakulatát, a déli tagországokéi elnézőek vele szemben. Manfred Weber eddig arra hivatkozva utasította el a kizárás lehetőségét, hogy Orbán Viktort a néppárti tagsággal lehet a legjobban kordában tartani, de legutóbb már ő is arról beszélt, hogy nem a Fidesz képviselőin múlik Európa jövője. A Fidesznek 11, a KDNP-nek 1 képviselője ül az Európai Parlamentben.

olkt.hu/Facebook