Ujhelyi István: “Ma térdre rogyhat a korrupt Fidesz!”

0

Nem ma fog megbukni az Orbán-rendszer. De ma van a napja, hogy végzetesen térdre kényszerítjük a narancsuralmi rendszert. Minden egyes apró vagy óriás győzelem, minden egyes visszavett körzet, minden egyes felszabadított település és város kiüt egy építőkockát az illiberális rémálom tornyából – mondta dr. Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

Ma van a napja, hogy megroppantjuk a rendszert és új időszámítást kezdünk. A visszaszámlálást. Ezt tudják ők is. Tudják, hogy ahány szabad város lesz holnaptól, annyival kevesebb idejük van hátra.

A narancsuralom elmúlt néhány éve nem szólt másról, mint a harácsolásról, az esztelen habzsolásról, a közpénz-bulémia tobzódásáról. Azt hitték, hogy ha szétfeszítik a velük szembeállók sokaságát, ha egymásnak ugrasztják a másként gondolkodókat, akkor gránitszilárdságú marad az építményük. De nem az. Mert bár több a zászló, de egy a tábor.

Verejtékkel, de összeállt a NER ellenzéke és megmutatta, hogy van választható alternatívája a jelenlegi hatalomnak. A Fidesz azt hitte, elég elengedni a trollok pórázát és hátradőlve cirkuszt kiáltani, de hamar rá kell jönniük: ennek a felvonásnak vége van.

A pökhendi álarcokat hamar leverte a valóság, az általuk meghirdetett „keresztény-szabadságról” hamar kiderült, hogy az ő felfogásukban pusztán a szabad rablást, a szabad paráznaságot, a közpénzmilliárdokból összegyurmázott és szánalmas pojácaságba hajló luxuséletet jelenti.

Azt hitték, hogy ez tényleg így marad az idők végezetéig. De nem fog.

A következő órákban választópolgárok ezrei fogják elmondani szavazatukkal: elég volt fiúk az arrogáns tolvajlásból! Elég volt a maffiatempóból, ideje felszabadítani településeinket, városainkat, közösségeinket a narancsuralom alól! Holnaptól megkezdődik a szabad városok korszaka, egy olyan új időszámítás, amely Orbánék országlásának végét hozza el.

Nem ma fognak megbukni, de ma egy lépéssel közelebb hozzuk a bukásuk napját. Ehhez nem kell mást tenni, mint elmenni és az ellenzéki közös jelölteket támogatni. Én ezt fogom tenni.