Ujhelyi kiborult.

0

Ujhelyi István tájékoztatást követel a kormánytól, miért engedi, hogy tízezrével jöjjenek az országba a szerinte magyarul nem beszélő ukrán állampolgárok, akik úgymond letörik a hazai béreket.
Szombathelyi utcafórumán arra szólította fel a kormányt Ujhelyi István, adjon tájékoztatást, az elmúlt hónapokban hányan érkeztek Ukrajnából Magyarországra munkát vállalni. Azt is követeli, mondják el, kik és milyen kormányzati engedéllyel szervezik ezt.

Az MSZP EP-képviselője megosztotta országjárásán szerzett tapasztalatát: állítása szerint helyi lakosok számoltak be döbbenten arról, az Európai Unión kívüli ukrán állampolgárok, nem kárpátaljai magyarok, és mongóliai munkavállalók jelentek meg a településen. Ujhelyi közölte, több tízezer magyarul nem beszélő ukránról és több száz mongolról lehet szó, akik tömeges jelenlétükkel úgymond letörik a hazai béreket, és megnehezítik a hazai munkavállalók bérharcát. Emlékeztetett a több milliárd forint közpénzből folyt kormányhirdetésre, ami arról szólt, aki Magyarországra jön, nem veheti el a magyarok munkáját. Ujhelyi szerint nyilvánvaló, az úgynevezett rabszolgatörvény után az ahogy fogalmazott, gazdasági bevándorolók betelepítése a kormány válasza a hazai munkaerőhiányra.

László Győző, az Éljen Szombathely! önkormányzati képviselője, akinek tavalyi megválasztásával veszítette el többségét a Fidesz a képviselő-testületben, még rátett egy lapáttal Ujhelyi szavaira. Az önkormányzat létrehozott egy migrációt vizsgáló bizottságot, ami nagyszámú ukrán bevándorlóról tett jelentést, sokan szerinte illegálisan tartózkodnak a városban. Választói közül sokan keresték meg azzal, az együttélés a bevándorlókkal nem zökkenőmentes, a képviselő úgy látja, jelenlétük közbiztonsági kockázatot okoz a városnak.

Forrás ATV http://m.atv.hu/belfold/20190413-ujhelyi-szombathelyre-ment-aztan-rettenetesen-kiborult/hirkereso