Újságírót csak akkor lehet “törvényesen” megfigyelni, ha a sajtószabadságot terrorizmusnak tekintik

Nem véletlen, hogy a mindig zsigerből reagáló cinikus, hazug propagandagépezet fél napig hallgatott, nem tudtak megszólalni, amikor kiderült a magyar közélet rendszerváltás utáni második legnagyobb botránya, miszerint egy izraeli kémprogrammal újságírókat, ellenzékinek gondolt vállalkozókat, egy médiatulajdonos, ellenzéki politikusokat, közéleti szereplőket, mintegy 3oo magyar embert figyeltek meg. A rendszerváltás utáni legnagyobb botrány az alkotmányos rend megdöntése volt, amikor Orbán megalapította a NER-t, ez a mostani a második legnagyobb.

Ez akkora bukás, hogy Magyarországon kívül a világ bármely országának kormánya, diktatúrája megbukna tőle, de ennek a szele sem fogja érinteni Orbán fasiszta rendszerét, annak ellenére, hogy a megfigyelési botrány nyilvánosságra kerülése után torkukra akadt a szó. Megvárták, mi lesz, kimegy-e bárki az utcára, elindulnak-e tömegtüntetések, követelik-e azonnal a távozásukat. Kivonul-e végre az ellenzék a parlamentből és az egész rendszerből, vagy megy az élet tovább? Megnyugodhattak, semmi nem történik, az élet megy tovább. Elég azt mondani, hogy minden törvényes, oszt jó napot.

Pedig újságírók és ellenzékiek megfigyelésére nincs elfogadható válasz. Nincs olyan, hogy törvényesen meg lehet figyelni egy munkáját végző újságírót, ha éppen nem kábítószert árul, nem bankrablást készít elő és nem terrorista akciót tervez. Márpedig semmi ilyen nem történt, ez esetben maga az újságírás minősül bűnözésnek és terrorizmusnak. Ilyen jogszabály azonban egyelőre nincs, még akkor sem, ha ez a fasiszta diktatúra annak tekinti, ezért ez nem minősül törvényes megfigyelésnek. Még akkor sem, ha a rezsim lebontott minden jogállami feltételt a politikai célú, diktatórikus titkos megfigyelések útjából.

Az izraeli kémprogram az eddigi információk alapján képes arra, hogy a mobiltelefonokat feltörje, a készülék kameráját és mikrofonját aktiválja, és a telefon kamerás lehallgatókészülékként működjön. Képes arra, hogy a telefonban levő összes appot feltörje, az összes adatot ellenőrizze, dokumentálja. Mivel ez a fasiszta banda elmulasztotta még bevezetni a nyílt totális diktatúrát és megmaradtak még a jogrendben magánéletet, személyes adatokat stb. védő törvényeket, ez a tevékenység megfelelő indok nélkül úgy törvénytelen, ahogy van.

A magyar népnek annyi érzéke nincs az emberi és alkotmányos jogokhoz, mint a Videotonnak a Bajnokok Ligájához, ezért fel sem fogja, nem is érdekli, hogy ez milyen mértékű törvénysértés, visszaélés, diktatúra. Pedig ez sokkal súlyosabb, mint amilyen a III/III volt, mert egy besúgó meg sem közelítette azt a hatékonyságot, mint ez a kémszoftver. Ha egy ügynököt állítottak volna ezekre az újságírókra, a töredékét nem tudták volna meg, mint amit ez a megfigyelés lehetővé tett. Ha a magyarok keresik és utálják a III/III-as besúgókat, teljes joggal, akkor miért nem háborodnak fel azon, hogy kémkednek utánuk, bármikor, bárkit, bármiért megfigyelhetnek. Ez rosszabb, mint a kommunista titkosrendőrség volt.

Forrás és folytatás: US Népszava / https://nepszava.us/ujsagirot-csak-akkor-lehet-torvenyesen-megfigyelni-ha-a-sajtoszabadsagot-terrorizmusnak-tekintik/