Ukrán Biztonsági Szolgálat: Őrizetbe vettük Putyin egyik közeli bizalmasát Medvedcsukot

Az Elnöki Hivatal azt állítja, hogy az OPZh vezetője biztonságosabb lesz egy ukrán börtönben, mint Oroszországban.

Viktor Medvedcsukot, az OPZh párt vezetőjét kijevi őrizetbe vette az Ukrán Biztonsági Szolgálat. Április 12-én, kedden mondta Alekszej Asztonyij Aszticsics elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója.

“Medvedcsuk nem volt Kijevben. Az ukrán biztonsági szolgálat fogta el, amely mondjuk olyan finoman átkutatta és megtalálta”

 

– mondta.

 

Ugyanakkor a tanácsadó azt állítja, hogy az elfogott parlamenti képviselő nagyon értékes erőforrás, amely meg tudja mondani, hogy ki támogatta az oroszbarát érzelmeket Ukrajnában.

 

“Medvedcsuk nagyon értékes, köze van Putyinhoz, Oroszországhoz, a háborúhoz, a háború előkészítéséhez, egy oroszbarát mozgalom megszervezéséhez Ukrajnában. Most sok érdekes részletet fog mondani”

 

– tette hozzá Arestovich.

 

Ugyanakkor az OP vezetőjének egy másik tanácsadója, Mihail Podolyak azt mondta, hogy az orosz hatóságok szeretnék megszüntetni az OPZh vezetőjét.

 

“Medvedcsuknak ma a túléléshez egy ukrán börtönben kell elrejtőznie. Garantáltan többéves börtönbüntetéssel. Az Oroszországi Föderációban szükségszerűen felszámolják, mint olyan személyt, aki rendszeresen hazudott az ukrajnai hangulatról, pénzt lopott, és végül a háború egyik kezdeményezőjévé vált”

 

– mondta Podolyak.

 

Emlékezzünk vissza, hogy április 12-én este Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta, hogy az SZBU őrizetbe vette Medvedcsukot.

 

A különleges szolgálat megerősítette ezt az információt, és háláját fejezte ki azoknak az alkalmazottaknak, akik “veszélyes, többszintű különleges műveletet” hajtottak végre.