Ukrán elnök: “Eljött a menekülés ideje!”

Az emberek már érzik, hogy itt az idő elmenekülni Dél-Ukrajnából, az oroszok által megszállt területekről – ezt mondta szerda éjjeli videós bejelentkezésében az ukrán elnök.

Most azokhoz szeretnék szólni, akik az ideiglenesen megszállt területeken élnek. Nem számít, hogy mit ígérnek a megszállók, az egyetlen dolog, amit tehetnek, az a menekülés

– fogalmazott Volodimir Zelenszkij, arra utalva, hogy az ukrán hadsereg hamarosan támadást indít Dél-Ukrajna ellen.  Ezután azzal folytatta, hogy az ország északi részét, valamint a Kígyó-szigetet már visszafoglalták az orosz katonáktól.

Ők [az orosz katonák] is tudják: eljött az ideje annak, hogy elmeneküljenek Herszonból és általánosságban az ország déli területeire. És el fog jönni annak az ideje, amikor elmenekülnek Harkivból, a Donbaszból és a Krímből is

– mondta Zelenszkij, miközben arra kérte a lakosokat, hogy ha módjukban áll, akkor segítsenek az elfoglalt területek visszaszerzésében. „Ha fontos információjuk van az ellenségről, akkor kérem, jelentsék ezt biztonságos módon a hírszerzésünknek, a hadseregünknek” – fogalmazott.