Ukrán védelmi miniszter: Újabb offenzívát kezdhetnek az oroszok Luhanszkban

Az oroszok szerdán erősen ágyúzni kezdték a Luhanszki terület ukránok által irányított felének közigazgatási központját, Szeverodonyeck városát és a környékbeli településeket.

Sky News azt írja:

 

az utóbbi napokban az oroszok már arra készültek, hogy egy nagyobb offenzívát indítanak a Donbasz elfoglalására, és elképzelhető, hogy ez hamarosan megkezdődik.

 

Szeverdonyeckben a bombázások miatt legalább tíz többemeletes épület kigyulladt, az áldozatok számáról egyelőre nincs információ.

Mindeközben az orosz Izvesztyija által nemrég közzétett felvételeken is az látható, hogy az oroszok megkezdték a harcokat Szeverodonyeck környékén.

 

 

 

Mindeközben a Szeverodonyeck környékén lévő településeket is bombázták, Popaszna települését pedig Grad “Katyusa” rakétákkal is lőtték.

 

 

 

 

Az ukrán hadsereg szerda reggel még azt írta, hogy az oroszok egyelőre gyűjtik az erőt az offenzívához. Szerhij Hajdaj luhanszki kormányzó viszont nemrég azt mondta: 3-4 belül indulhat meg a teljes erejű támadás,

 

AMELY SZERINTE MÉG A MARIUPOLI, BUCSAI ÉS IRPINYI HADMŰVELETEKNÉL IS SÚLYOSABB KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRHAT.

 

A kormányzó azt is közölte, hogy megkezdték a civilek evakuálását a térségből, de a folyamatot zavarják az orosz bombázások.