Ukrán védelmi miniszter: Újabb súlyos légicsapásokra készülnek az oroszok Ukrajna ellen levegőből és a tengerről is

Újabb rakétacsapásra készülhet az orosz haditengerészet, mivel jelenleg három, Kalibr rakéta hordozására képes hajójuk harckészültségben van a Fekete-tengeren – írta szerda este hadműveleti tájékoztatójában az ukrán hadsereg.

Közleményükben azt írták:

a hajók egyelőre felderítő feladatokat hajtanak végre, valamint tüzérségi támogatást nyújtanak a tengerparti területeken harcoló szárazföldi erőknek, de nem zárják ki, hogy nagy hatótávolságú rakétákat is kilőhetnek.

 

A tájékoztatóban azt is közölték, hogy az orosz rakétatámadások, bombázások elsősorban Ukrajna közlekedési infrastruktúráját veszik most célba.

Hozzátették azt is, hogy Belgorod irányából – ahol az utóbbi napokban, hetekben több robbanás is volt – újabb orosz katonák érkeznek Ukrajnába, hogy pótolják a veszteségeket.

A belgorodi térségben, az ukrán határ közvetlen közelében emellett körülbelül 40 Mi–24 és Mi–8as helikoptert is összegyűjtöttek a támadók.

A tájékoztató szerint a Donbászban továbbra is sikertelenül próbálnak meg áttörni az orosz csapatok, szerdán is több támadást vertek vissza a védők.