Ultimátumot adtak az oroszok a Szeverodonyeckben harcoló ukrán erőknek

Felajánlotta a „mariupoli mintára történő megadás” lehetőségét a szeverodonyecki Azot vegyi üzemben körülzárt ukrán erőknek és külföldi zsoldosoknak az orosz védelmi minisztérium kedden.

Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős oroszországi tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányítóközpont vezetője arról beszélt, hogy az orosz erők szerdán 8 és 20 óra között Szvatove felé humanitárius folyosót nyitnak a távozáshoz az Azotban tartózkodó civilek számára.

Mizincev azt tanácsolta az ukrán erőknek és a külföldi fegyvereseknek, hogy reggel nyolckor hagyjanak fel a harci tevékenységgel, engedjék ki az általuk fogva tartott civileket, és tegyék le a fegyvert, amelynek fejében megkímélik az életüket, és a hadifoglyokkal való bánásmódról rendelkező genfi egyezmény normáinak megfelelően fognak eljárni velük szemben, ahogy az a mariupoli kapituláció esetén is történt.

Közölte, hogy az ukrán fél a humanitárius műveletben történő részvételi készségét a fehér zászló felemelésével jelezheti, írja az MTI.