Undorító: Pénzért toboroz iskolás gyerekeket szurkolónak a felcsúti focicsapat!

0

200 ezer forintnyi iskolai berendezést kap az az iskola akinek diákjai legtöbbször szurkolnak szervezetten Mészáros Lőrinc csapatának, az Orbán Viktor háza melletti stadionban. De a második és harmadik helyzet iskola is jól jár, sőt különdíjat kap a legjobb szurkolókat beszervező tanár, és azok, akik még videót is beküldenek magukról.
A tegnapi Felcsút-MTK mérkőzésen osztogatott szurkolói újságban talált rá olvasónk András az alábbi felhívásra.

A focicsapat honlapja szerint egyébként már a korábbi években is volt ilyen akció. A tegnapi mérkőzésen a hivatalos nézőszám egyébként 838 fő volt, bár a stadionban szurkolók állítása, és a tévéközvetítésen mutatottak alapján ez eléggé túlzásnak tűnik.
Persze más focicsapatok is próbálnak szurkolókat toborozni. Maga a Felcsút is élt olyan akcióval, hogy a tavalyi kupadöntő előtt ingyenjeggyel és buszoztatással próbálta elkerülni a szégyent, hogy ne legyen szurkolója a „királyi gárdának”.
Azért pár dologra rávilágít a Felcsút szurkoló toborzási akciója. Egyrészt, hogy még egy 2500 fős stadion is túlzásnak tűnik egy múlt nélküli falusi csapat stadionjának. Másrészt, hogy hiába a stadionépítés még mindig vadászni kell a szurkolókat. Harmadrészt pedig egy állami milliárdokból, TAO-pénzből kitömött csapattól elég nevetségesnek tűnik, hogy szurkolók toborzásáért cserébe támogatja a környékbeli iskolákat, méghozzá elég nevetséges összeggel.

Lehet érdemesebb lenne a TAO fociba öntése helyett, mondjuk rögtön az iskolák felé irányítani az állami támogatásokat.

 

olkt.hu/merce.hu