Ungváry Krisztián: Az orosz KGB-s bank beengedése hazaárulás!

0

A Nemzetközi Beruházási Bank az orosz titkosszolgálat bázisa a történész szerint.

A Népszavának nyilatkozott Ungváry Krisztián történész annak kapcsán, hogy az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) Budapestre teszi át székhelyét. A kutató, aki jól ismeri a szovjet-orosz titkosszolgálati világot, azt mondta, súlyos nemzetbiztonsági kockázattal jár a lépés, különösen, mert a bank minden magyar szabályozást és ellenőrzést megkerülve működhet nálunk.

A Népszava korábban írt a bankot vezető Nyikolaj Koszov hátteréről. Ebből kiderül, hogy Koszov szülei is feketeöves KGB-sek voltak: anyja az amerikai atomtitkok megszerzésében vett részt, apja pedig a KGB magyarországi képviselője volt, és a Belügyminisztériumban volt az irodája.

Ungváry szerint egyértelmű, hogy az IIB vezetőinek és munkatársainak jelentős része fedett hírszerző. Mivel Oroszország egyértelműen ellenséges az Európai Unióval szemben, és nemcsak választások manipulálásától, hanem gyilkosságoktól sem riad vissza, ezért a bank Budapestre költözése veszélyes a magyar nemzetbiztonságra. Ezt szerinte Orbán Viktor nagyon jól tudja, csak nem érdeklik az Unió és a NATO felé vállalt kötelezettségeink. “Fogalmazhatok úgy is, hogy az orosz bank beengedése nettó hazaárulás” – mondja a történész.

olkt.hu