Uniós demokrácia…avagy a csapos beszól.

0

Az ember gyereke nézelődik a facebookon, van amibe beleszól, és van amibe ha beleszól, akkor közlik vele, hogy nem kéne belepofázni…Elvégre demokrácia van. Nem? De!
Klikkek vannak, akik nem tűrik a más véleményt, mert demokrácia van. Nem? DE!
Vannak az észosztók, azok csak a habot verik minden szóba belekötve, de a véleményeddel elmehetsz a francba, mert nem az a lényeg, hanem szőrszálhasogatás.Elvégre demokrácia van. Nem? De!
Vannak a párthívek, onnan meg coki minden más véleményűnek, mert tűrhetetlen, hogy valakinek más véleménye legyen. Elvégre demokrácia van. Nem? De!
Aztán vannak az erős szimpátiával megáldottak, akik beléd akarják gyömöszölni szimpátiájuk személyét a saját kétségeid ellenére is. Elvégre demokrácia van. Nem? De!
Háborog a köz, mert a hatalom büntet. Sorba vett már mindent, és mindenkit, mert kiszorítósdit játszik a demokrácia rovására.
És akkor a hatalom a szaros csizmájával, amikor már mindent, és mindenkit megalázott, vagy lealázott – kinek hogy tetszik – elért a büntetési mechanizmusával a pártokig. Elvégre demokrácia van. Nem? De!
.
Devizahitel, rokkantak, hajléktalanok, trafik, föld, takarék, oktatás, egészségügy, választási törvény – ezeket mind padlóra tette a hatalom, és ezalatt az ellenzéki pártok mind asszisztáltak a hatalomnak, még véletlenül sem álltak a civilek mellé, fontosabb volt a látszatdemokrácia fenntartása, mert a PÁRTJUK mindennél előrevalóbb volt, mint a társadalmat megnyomorító törvények ellen fellépni.
Nem mondják ki, pedig már a hülyének is világos, hogy itt diktatúra lett kiépítve, az asszisztálásukkal.
Még mindig demokráciát hazudnak, pedig a hatalom már őket is bünteti. Elvégre demokrácia van. Nem? De!
És most a szaros csizma az ellenzéki pártokra lépett. Azok meg tartják a sajtótájékoztatókat, adakozásra felszólítva a társadalmat, mert micsoda disznóság az, hogy az általuk fenntartott látszatdemokráciában a pártokat is büntetik!
.
Mégis mit gondoltak az ellenzéki pártok? Hogy ezért a tevékenységért majd a hatalom hálás lesz, és rájuk nem kerül sor?
Jön a választás. Az elmebeteg mindennél súlyosabb harcot hirdetett. Itt be lesz mocskolva minden, és mindenki, mert a választáson csak az nyerhet, aki most is nyeregben van a kereszténységével együtt.
A 2014-es kampány csak lájtos babazsúr volt a mostanihoz képest, jobb ha tudják.
Jobb ha tudják, hogy nem érdemes tovább demokráciát hazudni ott, ahol diktatúra van, törvényekkel bebetonozva!
Álságos összefogunk nem fogunk, ilyen lista, olyan lista, Te hülye állampolgár meg majd szenvedd meg a törtetésük eredményét, mert nem ők fognak bűnhődni, hanem Te, aki a piramis alján robotolsz, és próbálod túlélni az eszement politikusok hatalom utáni vágyát.
Aki a demokrácia, és az Európai Unió értékei mellett van, az otthagyja a diktatúra parlamentjét, feladja megalkuvó politikáját, és kimegy nép közé, hogy együtt lemondassák ezt az eszeveszett hatalmat!
Mert hiába nyerné meg bárki a hatalmat, Orbán már nem adja ki a kezéből, a következmények miatt. Ezt mindenki tudja már, még az övéi is.
Jusson eszetekbe Niemöller elhíresült mondása:
” Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.”
.
Az idő fogy, a hatalom erősödik. Nem lehet igaz, hogy semmibe veszitek az ország jövőjét!

 

G.P.