Uniós pénzen vettek maguknak lakásokat, irodákat egri fideszes képviselők

Egy európai uniós programból és a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány közbenjárásával jutott ingatlanhoz egy sor egri és Eger környéki fideszes politikus, köztük alpolgármesterek, önkormányzati képviselők és polgármesterek is. Ugyanabból az EU-s programból, ugyanarra és egymáshoz nagyon közeli időben érkeztek a pénzek.

Valakik eltűntettek 1100 millió forintnyi közpénzt

Számtalan cikket írtunk már az egri, illetve a megyei Fidesz, és talán a város eddigi legnagyobb korrupciógyanús botrányáról. Vagyis a gyanú már nem is a megfelelő szó, hiszen az új kuratóriumi elnök feljelentése nyomán a rendőrség is nyomoz az egri székhelyű Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány (HMTVA) kasszájából eltűnt 1100 millió forintnyi közpénz ügyében. Az alapítványt tavaly nyárig Farkas Zoltán Tibor vezette, aki köztudottan Nyitrai Zsolt bizalmi embere, és tulajdonképpen a teljes helyi fideszes vezérkarral, így Habis László egri polgármesterrel is jó kapcsolatot ápol.

A HMTVA-t a magyar állami tulajdonban lévő Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Heves Megye Önkormányzata, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata és Hatvan Város Önkormányzata alapította. Hivatalos célja: „a térség vállalkozásainak segítése, vállalkozásfejlesztési programjának kidolgozása és végrehajtása a terület fejlesztése érdekében”. Hatalmas összegek folynak át a szervezeten évente: EU-s támogatások vállalkozásoknak, kölcsönök, saját befektetések – és ezek közül sok-sok millió több fideszes érdekeltségnél, vagy fideszes érdekkörnél landolt.

A forrás és a teljes cikk:http://egriugyek.hu/