USA: Ennek a törvénynek nincs helye egy demokratikus társadalomban

„A törvény aggodalmakat kelt az önkifejezéshez való jogot illetően, valamint a jogszabályban foglalt restrikciók miatt, amelyeknek nincs helyük egy demokratikus társadalomban”

– mondta Washingtonban Jalina Porter, a külügyminisztérium szóvivője.

 

Portert a Yahoo idézte, s hozzátette: az Egyesült Államokban Joe Biden elnök az LGBTQI emberek jogait top prioritássá tette. A cikk idézte Gwendoline Delbos-Corfield francia zöld képviselő, az Európai Parlament magyarországi jelentéstevőjének véleményét, mely szerint ez a törvényt „az európai értékek elleni támadás”, és „kísérlet arra, hogy a gyermekek védelmét az LGBTQI közösség jogai elleni támadásra használják ki”. Sürgette az EU tagállamait, hogy még ebben a hónapban a parlament meghallgatásokon tűzze napirendre ezt az újabb magyarországi kérdést.

 

Clement Beaune, Franciaország Európa-ügyi minisztere bécsi látogatásán kijelentette: kormánya szorosan figyelemmel fogja követni a kérdést.

 

„Nem engedhetjük meg, hogy állampolgáraink azt higgyék, bárki tetszése szerint válogathat az európai értékeink között. Az EU alapvető értékeit rendíthetetlenül meg kell védeni”.