Úton Európából

0

Hazudott a bevándorlási hivatal Gruevszki-ügyben, rendkívüli nemzetbiztonsági ülést hív össze a Jobbik.
Mirkóczki Ádám:
“„magyarázatot várok arra, hogy ki a felelős azért, hogy az elmúlt 28 évben példátlan módon így hazudjanak és átverjék testületileg az Országgyűlés legfontosabb szakbizottságát. A Gruevszki-botránnyal kapcsolatban a Belügyminisztérium és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal törvényi kötelezettségüket megszegték, a nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett bizottsági tagokat félrevezették”

Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vezetője azt mondta:
“„ Gruevszki kérelmének elbírálása még nem zárult le és az egy hosszadalmas folyamat, sokáig tart majd”. ”
Mindez kevéssel azelőtt, majdhogynem egy időben történt azzal, hogy a kormányközeli Magyar Idők megírta: a hivatal befogadta Gruevszki kérelmét és a volt macedón kormányfő menekültstátuszt nyert Magyarországon. Alig másfél órán belül az értesülést Gruevszki maga erősítette meg Facebook-oldalán.

Zoran Zaev macedón miniszterelnök közölte, reméli, hogy a magyar fél a Nikola Gruevszki ellen kiadott nemzetközi körözésnek megfelelően fog lépni.

„Bízunk benne, hogy Magyarország nem véd bűnözőket, akik ártottak Macedóniának” Macedónia hivatalosan kéri a kiadatást, a nemzetközi szerződéseknek megfelelően.
Az EU egyelőre még nem reagált a mai fejleményekre, de az már korábban eldőlt, hogy az EB összeül ebben az ügyben.
Magyarország folyamatosan megsérti az EU-s és nemzetközi egyezményeket és ezért a magyar kormánynak és Orbán Viktornak felelnie kell.

Forrás és bővebben: 444/https://444.hu/2018/11/20/hazudott-a-bevandorlasi-hivatal-gruevszki-ugyben-rendkivuli-nemzetbiztonsagi-ulest-hiv-ossze-a-jobbik