Üzent a magyar lakosságnak a koronavírus fertőzött vírustagadó edző – Döbbenetes írás

Életerős, egészséges sportolóként soha nem gondolta volna Bankos Barnabás, hogy valaha ledönti a lábáról a koronavírus, sőt, a Covid–19-cel kapcsolatos félelmet is túlzottnak tartotta.

 

Most arra figyelmeztet, vegyék nagyon komolyan a fertőzést, mert saját bőrén tapasztalja, mennyi szenvedéssel jár: felnőtt férfiak zokognak a fájdalomtól, hallja a levegőért küszködők hörgéseit és látja, ahogy folyamatosan viszik el a halottakat a szomszédos osztályokról.

A férfi a Blikknek mesélt a megpróbáltatásairól, illetve arról is, hogy az orvosok és a nővérek képtelenek bírni a hajszát.

„Nem vettem komolyan a veszélyt, azt hittem, nem is létezik ez a sz.r. Biztosra vettem, hogy sportolóként nem kaphatom el. Aki könnyebb tünetekkel átvészeli, vagy nem fertőződött meg, annak fogalma sincs, milyen, de senki ne bízzon abban, hogy erős a szervezete és vele nem történhet meg.”

 

– kezdte Barnabás, aki korábban hivatásos focista volt Százhalombattán.

 

„Hirtelen lettem lázas, a szaglásom és az ízérzékelésem eltűnt, a végtagjaim, az ízületeim szinte szétszakadtak, minden levegővételnél szúrt a hátam. Másnap hívtam az ügyeletet, azt mondták: biztosan influenza, feküdjem ki. Estére még rosszabb lett, hívtam az ingyenes Covid-számot. Az éjjel rettenetes volt, így reggel mentőt hívtam. A gyorsteszt azonnal kimutatta a Covid-fertőzést, azért hoztak Kistarcsára, mert Budapesten már két hete sem volt hely

 

A vírus ráment a bal veséjére is, iszonyú fájdalmakat él át.

 

„Fáj minden porcikám, hat nap után tudtam kicsoszogni a zuhanyozóba, pedig dupla adag fájdalomcsillapítót kapok. Az orvos azt mondja, most jön a neheze. Ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat. Rengeteg a beteg, ezen a szinten 134, akikre négy ápoló jut, de óránként vizsgálnak bennünket. Kevés az orvos és az ápoló, de le a kalappal előttük, mindent elkövetnek értünk

 

– mondja.

 

„Tavasszal az olaszoknál láthattuk a lélegeztetőgépen küzdőket, a kamionnal szállított halottakat, mi sem állunk ettől messze. Mindenkit szépen kérek, tartsa be az óvintézkedéseket, mert lehet, egy szájmaszkban nem kellemes, de a lélegeztetőgépen sokkal rosszabb!”