V. Naszályi Márta máris robbantotta a Budai Várban történt mutyikat!

0

Három éve írtunk arról, hogy a Rogán-féle Belváros is megirigyelhette volna az I. kerületi lakásbérleti módszert: Nagy Gábor Tamás fideszes polgármesternek egyszemélyi joga volt, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze.

“Hogy ki lakhat a valódi piaci ár töredékéért a Várban, az titok, a képviselőknek is csak öt évvel később derül ki, amikor meghosszabbítják a szerződéseket. Most kezdenek kibukni az Orbán-kormány indulása körül kiadott lakáspályázatok részletei”

– írtuk akkor.

Azóta sok furcsa bérlet is kiderült, többek között épp a fideszes politikus lakásbérlése. A nyomott árú bérletekről szóló híreket a budai Vár különleges helyzete miatt kollégánk pedig ebben a cikkben árnyalta.

Most vasárnap önkormányzati választások voltak, ahol az I. kerület vezetésében változás történt: Nagy Gábor Tamás, eddigi fideszes polgármester kikapott az ellenzéki V. Naszályi Mártától, így az ellenzéki jelölt lett polgármester. A 24.hu megkereste a politikust, hogy van-e terve ezekkel a fenti ügyekkel kapcsolatban.

A friss polgármester a lapnak azt mondta, legelőször is felmérik a lakásállományt, mert hiába kérték az adatokat korábban, a lakásbérleti szerződések részleteihez nem fértek hozzá. Amint megismerik az egész kerületre vonatkozóan az adatokat, akkor tervezik kidolgozni egy igazságos és méltányos bérlakásrendszer kidolgozását. Naszályi szerint két dolgot kell összehangolni:

“az egyik, hogy a közvélemény számára felháborító ügyeket rendezni kell, az igazságtalanságokat meg kell szüntetni, jóvá kell tenni.

A másik, hogy olyan helyzetet kell teremteni, hogy többé ne önkényes döntések szülessenek, hanem méltányos és átlátható folyamatok során lehessen lakáshoz jutni, és mindenki előre tudhassa, hogy mire számíthat”
– idézi a lap a politikust, aki azt is elmondta a lapnak, hogy nem csak a lakások bérleti szerződéseit, hanem minden önkormányzati szerződést át akarnak nézni, és nyilvánossá tenni az önkormányzat honlapján. A konkrét, nagyobb hírt kapó bérletekkel kapcsolatban hozzátette:

Nem szeretnénk egy „Bayer, Palkovics, Nagy Gábor Tamás rendeletet”, hanem valóban rendszerszintű rendeletet szeretnénk hozni, ami méltányos a kerületben élőkhöz.

Via: index.hu