Vadai Ágnes: A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal rendeljen nagy mennyiségben gyorstesztet Kínától, és vesse be a Magyar Honvédség gépeit a szállítmány hazahozatalára!

0

A magyar kormány azonnal rendeljen koronavírust kimutató gyorsteszteket!

Csehország 1,1 millió orvosi maszkot, 5 millió védőmaszkot és 100 ezer gyorstesztet biztosít a lakosság védelmére. A szállítmányért a cseh kormány különgépet indított Kínába, hogy az egészségügyi felszerelést minél előbb bevethessék. Mindeközben Orbán Viktor hétfőn még arról beszélt, hogy a tesztelés nem old meg semmit, holott a WHO pont arra hívta fel a figyelmet, hogy a vírus terjedését csak a tömeges teszteléssel lehet lassítani.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal rendeljen nagy mennyiségben gyorstesztet Kínától, és vesse be a Magyar Honvédség gépeit a szállítmány hazahozatalára! Csak a tömeges mintavétellel és a fertőzöttek elkülönítésével vethetünk minél előbb véget a világjárványnak.

A kormánynak kötelessége minden eszközt biztosítania a magyar lakosság védelme érdekében! Az emberek élete nem játék, ideje, hogy ezt a kormány is végre megértse.

(MTI)