Vadai Ágnes: Követelem a honvédelmi minisztertől, hogy hozzák haza a külföldi misszióban szolgáló magyar katonákat!

0

Válaszokat követelünk az Irakban szolgáló magyar katonák ügyében a honvédelmi minisztertől!

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a Honvédelmi Bizottság alelnöke csütörtök délelőtt Benkő Tibor honvédelmi miniszternél tájékozódott az Irakban szolgáló magyar katonák ügyében.

A találkozó után Vadai Ágnes doorstep-sajtótájékoztatón számolt be a minisztertől megtudott információkról.

A képviselő hangsúlyozta, az ellenzék képviselői nem támogatják a magyar katonák iraki misszióját, ezt a Parlamentben sem szavazták meg.

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a honvédelmi miniszter késznek mutatkozik együttműködni a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ellenzéki tagjaival is, ami egy nagyon pozitív fejlemény.

“Az világosan látszik, hogy a honvédelmi tárca is hasonlóképpen értékeli a helyzetet, ahogyan az ellenzéki képviselők az elmúlt időszakban a sajtóban értékelték, így felkészülnek reményeink szerint minden eshetőségre.”

– mondta Vadai Ágnes, hozzátéve, hogy a csütörtök délelőtti találkozó informális esemény volt, így az ott elhangzott információkat nem adhatják ki.

“Egy dolgot nehezményeztem azonban a miniszternél. Nevezetesen, hogy ő reggel úgy döntött, hogy sajtótájékoztatót tart és ebbe a játszmába bevonta a magyar katonákat is. A kinn állomásozó katonáinkat élőben kapcsolták, és én ezt nagyon rossz ötletnek tartom. A magyar katonáknak az a dolguk, hogy végezzék a feladatukat ilyenkor és egyben megjegyzem, hogy hozzák haza a külföldön lévő magyar katonákat Magyarországra.”

– jelentette ki Vadai Ágnes.

A Honvédelmi Bizottság alelnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy a biztonság romlásának természetesen van következménye a kinn szolgáló katonákra nézve is, egyúttal megköszönte az Irakban szolgáló katonáknak azt a munkát, amit a misszióban elvégeznek.

“Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a magyar katonák, és az egyébként kinn dolgozó magyarok biztonságát a legteljesebb mértékben tudják garantálni, ebben megismétlem, haza kell hozni őket.”

– mondta a DK képviselője.

(MTI)